Din varukorg är för närvarande tom!
Odlingsdag i Alvesta ”odla dig ur krisen”

På söndag kommer jag till Alvesta och håller i en endagskurs. Det finns fortfarande platser kvar. Hoppas du vill komma!
Endagskursen ”Odla dig ur krisen” den 19/1 handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv (något många av oss glömt de senaste 70 åren). Genom att odla kallt, och därmed naturligt utan växtbelysning, minimerar vi energianvändningen och förenklar odlandet. Och genom att serieodla och samodla, det vill säga att blanda växter och att så vid flera tidpunkter, ökar vi också mängden mat att skörda och över hela odlingsåret. Fokus ligger på att tänka djupare kring odling, kris och överlevnad samtidigt och hur vi på olika sätt kan navigera i en osäkrare tillvaro. Vi går igenom hela kedjan av odlande, från frösådd till skörd och alla problem, lösningar och utmaningar det innebär. Vi berör även konsten att ta egna frön för att bli självhushållande på eget utsäde samt hur vi får skörden att räcka länge, både genom att förvara och förädla grödorna och att strunta i gängse regler och odlingstraditioner. Vilka grödor ska vi satsa på, vilka ger bäst avkastning, och hur kan vi vara mer kreativa kring vårt odlande? Oavsett om det är på fönsterbrädan, balkongen eller utomhus vi odlar. Vi berör även vad man kan behöva ha i buffert, både som människa och odlare, och hur man gör sitt eget gödsel och hur vi skyddar växterna bäst.
Varje kurs är unik och det finns alltid möjlighet att anpassa vissa delar efter deltagarnas intressen, erfarenheter och förväntningar. Målet är att ni efter en endagskurs både ska vara glädje- och kunskapsfyllda samt aningen utmattade.
Kursinfo
Pris: 1500 inkl moms
Plats: Hotell Rådmannen Centralgatan 2, 342 30 Alvesta Datum: Söndagen den 19/1
Tid: 9.00-16.00 (lunch ordnas på egen hand mellan 12-13)
Övrigt: Kaffe och kaka ingår i priset. Ta gärna med en påse att bära dina sådder i.
Här kan du köpa dig en plats:
I vår webbutik finns även fler kurser.
Hoppas vi ses!
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar