Motorväxter ger mig energi

Vad rör sig i en odlingsentusiasts huvud? Vad funderar en matkreatör på om dagarna? I Johannes Trädgårdstankar blommar jag ut i mitt skrivande och filosoferar kring livets små enkelheter eller stundens allvar. 

Vilket märkligt begrepp – motorväxter! Men det var det som kom upp i mitt huvud för ett par dagar sedan. Motorväxter kan både vara grönsaksväxter, perenner eller blommor. Deras största gåva är att de fungerar som motorer eller energi för vårt odlande.

Motorväxter kan vara en gröda som man tycker verkar komplicerad eller allmänt otäck, men som ändå lockar på något sätt. Det kan vara en blomma alldeles för svår och/eller med orimligt höga krav. Elle en gröda som man helt plötsligt fått av en vän som man inte visste fanns. Det kan också vara något man nästan tvångsmässigt la i sin fröbeställning när man gjorde sin femtielfte beställning på nätet. Eller kanske är det en drömväxt man drömt om i hela sitt liv.

Motorgrödorna håller igång oss och gör så att vi inte tappar sugen på odlandet mer än en eller par dagar. Det händer även oss att vi tröttnar på det gröna och vill asfaltera allt, men det går snabbt över. Oftast är det bara en halv eller högst en dag vi tröttnar.

_________________________________________

Fortsättningen på denna artikel kan läsas av dig som är Premium-läsare.

  Logga in Mer om prenumerationer

Hälsningar Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

__________________ _________________

 

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *