Mandelmums med citron

Mandelmums med citron

Barnsligt goda mandelmumsbitar med hasselnötter. En otroligt lätt kaka att baka som inte lämnar efter sig så mycket disk och stök. Det rivna citronskalet ger de det där lite extra.

Ingredienser
500 g mandelmassa
200 g råsocker
2 ekologiska citroner
1 äggvita
2-3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g Hasselnötter, rivna eller grovhackade är en smaksak.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på det grova på ett rivjärn, citronerna på det fina och hasselnötterna i en mandelkvarn eller hacka dem grovt eller fint. Tillsätt rårörsocker, vaniljpulver och äggvita och knåda till en smidig deg. Forma bollar nästan lika stora som golfbollar och rulla dem i florsocker. Lägg sedan ut dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Pass på så att de är inne tillräckligt länge i ugnen så att de spricker upp och blir snygga men akta dig samtidigt så att de inte är inne för länge så att undersidan blir bränd och ger en otrevlig bismak.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *