Indisk pytt med potatis och blomkål

Stekta tärningar av potatis och blomkål med indisk kryddning

En otroligt välsmakande vegetarisk pytt med smak av spiskummin och bruna senapsfrön och en sval yoghurt. Det här receptet passar bra till två vuxna.

Ingredienser 2 personer
6 fasta medelstora potatisar
Ett halvt medelstort blomkålshuvud
1-2 dl ghee
0,5 tsk bruna senapsfrön
0,5 tsk hel spiskummin
0,5 tsk malen spiskummin
Örtsallt för avsmakning och till yoghurt
2 dl mild naturell yoghurt
1 näve spenat
Gör så här: Skala och tärna potatisarna i cm stora bitar och skär blomkålen i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna på nästan det högsta och lägg i en stor klick ghee som när den smälter täcker hela stekpannanas yta. Häll i potatistärningarna och rör lite då och då så att de inte bränns men ändå får en knaprig yta. När du börjar skönja lite stekyta på potatisarna så häller du i de bruna senapsfröna i stekpannan och steker tills potatisen blivit lagom mjuk och knapriga, du kan behöva fylla på med en klick ghee om det ser torrt ut. Häll upp potatisarna i en skål, salta lite lätt med örtsalt och låt svalna. Skölj ur stekpannan med varmt vatten och diska den lite lätt med en diskborste och ställ den åter på den heta plattan. Klicka i en rejäl klick ghee och lägg i blomkålen, den malda och hela spiskumminen. Rör runt blomkålen så att den inte blir alltför bränd men ändå får lite yta här och där, du kan behöver klicka i en klick extra ghee. När du tycker att den verkar vara klar och den kan gott vara lite knaprig saltar du lite lätt och häller dem i skålen med potatisarna. Servera denna pytt tillsammans med spenatyoghurt.
Spenatyoghurt: Häll 0,5 dl yoghurt i en bunke och stavmixa den med en näve spenat och lite örtsalt. Blanda därefter i resten av yoghurten och blanda om.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *