Nu är boken här

Äntligen är boken ”Alla fingrar gröna”  ute i handeln och går att beställa på Lux, Adlibris, Bokus mm. Här är ett smakprov på några av akvarellerna från boken.

Vårt kålodling i tillsammansodlingen 2014. Vi var förskonade från stora angrepp av kålmalar och kålfjärilar och kunde njuta av dessa läckerheter ända in i april 2015. Brysselkål tänkte vi, måste vara en av de mest klimatsmarta grödor du kan odla. Fungerar att vinterså och man behöver inte ens plocka av de små huvudena på hösten utan kan lämna plantan ute i kylan under hela vintern och skörda närhelst man behöver lite kål. Samma sak är det för grönkål. Svartkål däremot är lite känsligare om du inte odlar dem på ett tak förstås, då kan de också klara vintern så som våra plantor gjorde på takfarmen i år.

Majrova odlar vi oftast som serieodlingsgröda 2 och förkultiverar dem i odlingsbehållare någon gång i slutet av juni. Då har vi också hunnit skörda all vitlök och potatis och det finns lediga platser i trädgården där majrovorna kan planteras. Efter en gödsling förstås! Majrovan Purple top White globe är vår personliga favorit. Finns på både impecta och runåbergsfröer. Passa på att beställ nu i början av juni innan fröfirmorna stänger för säsong.

Fänkål (knölfänkål) sår vi i april/maj under belysning och planterar ut när man börjar kunna lita på att det är sommar. Sätter man ut den alltför tidigt kan plantorna satsa på att gå i frö istället för att bilda knöl. Den här grödan kan man använda till mycket i köket. Vi gör en jättegod sallad på fänkål med cashewnötsdressing.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Nu är boken här”

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  2. Vilken trevlig adventskalender!
    Jag tycker också om fänkål och har försökt odla den i två år men jag får ingen knöl bara stjälkar. Vad gör jag för fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *