Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Varning! Har man gett sig på att baka sina egna hamburgerbröd så vill man aldrig mer äta de köpta. Det här är en helt annan nivå av smak, konsistens och känsla. Vill du ha dem veganska så pensla med potatismjölvatten. Ett par matskedar till 1 dl vatten.

Ingredienser
12 dl vetemjöl
6 dl vatten
1-2 tsk salt
1/2 paket jäst

Gör så här: Blanda jästen, saltet och 2 dl vatten och vispa så det löst sig. Häll sedan i vetemjölet och resten av vattnet och knåda degen. Det lättaste sättet att knåda degen är med en elvisp och degkrokar. Kör tills du fått ihop den, ett par minuter och låt den sedan jäsa på ett varmt ställe i 2 timmar ( gärna en värmematta för odlingar). Stjälp därefter upp degen på ett mjölat bakbord och forma den försiktigt, utan att knåda den till en avlång korv. Dela upp degen i 6-12 stora bitar och forma dem till bollar. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och tryck dem lite platta, pensla ägg på ovansidan och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa i ca 40 min och grädda dem därefter i 10-12 min på 250 grader.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *