Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Varning! Har man gett sig på att baka sina egna hamburgerbröd så vill man aldrig mer äta de köpta. Det här är en helt annan nivå av smak, konsistens och känsla. Vill du ha dem veganska så pensla med potatismjölvatten. Ett par matskedar till 1 dl vatten.

Ingredienser
12 dl vetemjöl
6 dl vatten
1-2 tsk salt
1/2 paket jäst

Gör så här: Blanda jästen, saltet och 2 dl vatten och vispa så det löst sig. Häll sedan i vetemjölet och resten av vattnet och knåda degen. Det lättaste sättet att knåda degen är med en elvisp och degkrokar. Kör tills du fått ihop den, ett par minuter och låt den sedan jäsa på ett varmt ställe i 2 timmar ( gärna en värmematta för odlingar). Stjälp därefter upp degen på ett mjölat bakbord och forma den försiktigt, utan att knåda den till en avlång korv. Dela upp degen i 6-12 stora bitar och forma dem till bollar. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och tryck dem lite platta, pensla ägg på ovansidan och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa i ca 40 min och grädda dem därefter i 10-12 min på 250 grader.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *