Grön vecka del 5 – matförslag för hela veckan

Grön vecka 5

Våra veckomatsedlar uppskattas och det känns verkligen roligt. Veckans ”Grön vecka” bjuder på allt från hemgjorda grönsaksbiffar till ogräspaj.  

Spagetti med tomatsås och mozzarellaMåndag – tomatpasta med mozzarella

Att bland pasta och tomatsås i en stor skål gör rätten lite godare tycker vi. I vår tomatpasta har vi även blandat ner små tärningar av mozzarella. Mums!

Läs receptet på pastan

Gryta med grönsaker och Tom khaTisdag – Tom kha

I välsorterade matbutiker brukar det finnas en kryddpasta som heter Tom Kha, av märket Lobo. Den använder vi för att få en asiatiska touch på en soppa eller gryta. Ingredienserna kan variera efter vad som finns hemma.

Läs receptet

Böngryta med couscousOnsdag – böngryta med couscous

En lättlagad och snabb böngryta toppad med knaperstekt zucchini och vitlök från tillsammasodlingen.

Läs receptet


ChampinjonsoppaTorsdag – champinjonsoppa 

Denna härliga soppa åt jag första gången under en resa i USA. Smaken satt i länge och jag bestämde mig direkt att jag själv skulle försöka skapa denna smakupplevelse på hemmaplan. Nu har jag gjort den många gånger och känner mig mycket nöjd med resultatet.

Läs receptet på soppan

PotatissalladFredag – potatissallad med grillad halloumi

I denna sallad har vi blandat ingredienser man mest förknippar med Italien, tex olivolja, parmesan och basilika. Potatissalladen passar utmärkt till grillad halloumi.

Läs receptet

Broccolibiffar med bulgurLördag – broccolibiffar med örtbulgur

Tänk dig en biff gjord på broccoli, gräslök och persilja. Visst låter det fantastiskt. Vi gjorde härom kvällen supergoda broccoli-biffar som hela familjen åt med glädje.  Biffarna nöt vi av tillsammans med örtbulgur och yoghurtsås.             Läs receptet

Matpaj på ogräs kirskål löktrav Farbror GrönSöndag – ogräspaj

Att använda det naturen ger utan att behöva odla det själv torde vara det allra mest klimatsmarta man kan tänka sig. I den här pajen har vi använt både den hatade kirskålen och den mer omtyckta löktraven.

Läs receptet

Sockerkaka på tallrikVeckans bakverk – en helt vanlig sockerkaka

Ibland vill man ta sig tillbaka till mormors sommarstuga och känna doften av en nygräddad sockerkaka. När sen sockerkaks-doften blandar sig med nymalet kaffe då sitter man liksom där med mormor framför sig…              Läs receptet på kakan

 

Vill du få mer inspiration kring gröna recept så finner du alla våra recept under fliken ”Recept” högst upp i menyn.

Ha en trevlig grön vecka!

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *