Gnocchi med gräddig champinjonsås

Gnocchi med champinjonsås

En dag hittade vi ett recept på hemmagjord gnocchi i en tidning. Det verkade inte alls svårt. Vi provade och förstod att detta skulle nu bli vår nya favoriträtt. Gnocchi passar väldigt bra med olika såser. Här har vi gjort en gräddig sås med campinjoner till, men en mustig tomatsås är också fantastiskt gått till.

Ingredienser

Gnocchi
½ kg mjölig potatis
1, 5 dl durumvete
½ dl vetemjöl special
1 äggula
1 tsk salt

Gör så här: Koka potatisen och låt den svalna. Pressa den i en potatispress eller riv den fint. Blanda i en skål: potatisen, mjölet, ägget och salt och arbeta ihop till en fast deg. Gör fingertjocka rullar. Skär dessa i 2 cm långa bitar. Mjöla en gaffel och tryck varje bit platt. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och vänta tills de flyter upp. Då är de klara att tas upp. Det lättaste är att koka dem i omgångar. Man kan äta dem kokta, men vi brukar steka dem sedan innan servering.

Champinjoner i grädde
1 liter Färska champinjoner
1 rödlök
smör
1-2 vitlöksklyftor
2 msk Marsalavin eller vitt vin
5 dl grädde
1-2 msk soja
½ grönsaksbuljongtärning
salt

Gör så här: Skiva svampen tunnt och hacka löken fint. Stek löken i smör. Ta ur den ur pannan. Stek svampen knaprig. Lägg i löken och pressa i vitlöken och fräs tillsammans en stund. Tillsätt vinet och låt det nästan koka in helt. Häll i grädde, buljongtäning, soja och salt. Låt småkoka till lagom konsistens.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *