Din varukorg är för närvarande tom!
Förbeställ ”Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad”

”Den gröna handboken i grönsaksodling”: Äntligen är det dags att berätta att boken Alla fingrar gröna, som varit slut i flera år, kommer ut i en ny omarbetad nyutgåva fullspäckad med ännu mer kunskap samt flera grödor. 2025 fyller den 10 år! Den fysiska boken kommer ut i slutet av februari men redan nu går den att beställa som signerad.
Den gröna handboken i grönsaksodling följer samma mönster som Alla fingrar gröna men har berikats med ytterligare 10 års odlande och experimenterade och flera grödor, odlingsmetoder, platser, fotografier och tips och trix.
Aubergin, Basilika/rosmarin, Betor, Bondbönor, Brysselkål/rosettkål,
Chili /paprika, Dill, Dragon, Gräslök, Grönkål/svartkål, Gurka, Jordgubbar,
Jordärtskocka, Knölfänkål, Kronärtskocka, Kryddsalvia, Lök, Majrova, Majs,
Malabarspenat, Morot/palsternacka, Persilja, Potatis, Purjolök, Rabarber,
Rotselleri, Rucola, Sallat, Sommar- och vintersquash, Staketdruva, Strandkål
Timjan/vinterkyndel, Tomat, Trädgårdsbönor, Vitlök, Wasabi, Ärtor
(Den nya grönsakerna är fetmarkerade. )
PRIS: 299 kr inkl moms + frakt du beställer den här Om du beställer en bok som en present till någon, skickar vi gärna ett gåvokort digitalt som du kan skriva ut. Perfekt om du vill ge boken i julklapp!
Den gröna handboken i grönsaksodling är en perfekt bok för nybörjarodlaren som vill ha någon att hålla i handen på odlandets väg. Men även den erfarne odlaren kommer få uppleva en mängd tips och trix för större skördar och kreativa genvägar. Boken tar upp odlingens grunder: ljus, temperatur, vattning, jord och näring. Du får också veta om olika platser att odla på såsom i krukor, i lådor, på friland och i växthus. Därtill finns detaljerade steg-för-steg-anvisningar från frö eller stickling och fram till skörd för 44 grönsaker.


Vi blev författare
2015 startade vårt liv som författare med boken Alla fingrar gröna. Det var sannerligen inte en enkelt bedrift, att som småbarnsföräldrar och deltidsanställda skriva en bok, speciellt en så omfattande bok som vi ville skriva. Vi arbetade jämt kändes det som och ganska mycket i blindo, vi hade ingen aning om hur den skulle tas emot. Att skriva böcker var något helt nytt för oss.
När boken till slut lämnade tryckeriet var vi märkbart trötta, ja i nästan ett helt år och samtidigt berusade av att vi klarade av denna bedrift. Nästan direkt blev den en rivstart av glädje när den nådde ut och vi fick den allra finaste gåva man kan få. Tusentals läsare och odlare uppskattade vad vi skrivit och kunde använda den i sitt eget odlande och utvecklas. Vi blev så glada!
OBS! Omslaget på Den gröna handboken i grönsaksodling är under bearbetning och på bilden längst upp syns endast en ett utkast. Mer info om omslag kommer så småningom, vi kommer säkerligen be om dina synpunkter om detta i framtiden.

Uppskattades på flera håll
Alla fingrar gröna nominerades även till årets trädgårdsbok på Nordiska trädgårdar av Svenska Gartnersällskapet och fick priset ”Årets måltidslitteratur” av måltidsakademin. Till råga på allt fick den resa till Kina och tävla i Gourmand Awards för dess vackra illustrationer.
Info om Den gröna handboken i grönsaksodling: Den gröna handboken i grönsaksodling är en perfekt bok för nybörjarodlaren som vill ha någon att hålla i handen på odlandets väg. Men även den erfarne odlaren kommer få uppleva en mängd tips och trix för större skördar och kreativa genvägar. Boken tar upp odlingens grunder: ljus, temperatur, vattning, jord och näring. Du får också veta om olika platser att odla på såsom i krukor, i lådor, på friland och i växthus. Därtill finns detaljerade steg-för-steg-anvisningar från frö eller stickling och fram till skörd för följande grönsaker:



Här nedanför har vi listat grödorna som finns med i den Den gröna handboken i grönsaksodling (Den nya grönsakerna är fetmarkerade. ).
Aubergin, Basilika/rosmarin, Betor, Bondbönor, Brysselkål/rosettkål,
Chili /paprika, Dill, Dragon, Gräslök, Grönkål/svartkål, Gurka, Jordgubbar,
Jordärtskocka, Knölfänkål, Kronärtskocka, Kryddsalvia, Lök, Majrova, Majs,
Malabarspenat, Morot/palsternacka, Persilja, Potatis, Purjolök, Rabarber,
Rotselleri, Rucola, Sallat, Sommar- och vintersquash, Staketdruva, Strandkål
Timjan/vinterkyndel, Tomat, Trädgårdsbönor, Vitlök, Wasabi, Ärtor
Nu kan man förbeställa boken: ”Den gröna handboken i grönsaksodling”





Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Odlingskurs 14/ 12 Stockholm fullbokad – ny 25 januari
Vinterns Odlingskurs på Hälsans hus i Stockholm den 14/12 är fullbokad men vi har en ny i januari. Välkommen på Endagskurs & Odlingsdag på Hälsans Hus, Stockholm – 25 januari 2026 Januari är… Läs mer: Odlingskurs 14/ 12 Stockholm fullbokad – ny 25 januari - Välkommen på odlarhelg på Färna Herrgård 2026
Välkommen till 2026 års odlarhelg på Färna Herrgård i Bergslagen där vi går på djupet i odlandets konst. Under odlingskursen på Färna Herrgård med Farbror Grön går vi på djupet i odlandet under… Läs mer: Välkommen på odlarhelg på Färna Herrgård 2026 - Gör egen buljong på dina rester
Många gånger kan man faktiskt sno ihop en grönsaksbuljong av bara farten, av lite skal, fula blad, några ledsamma rotfrukter och en och annan torkad lök. Gratismat utan någon större ansträngning och otroligt… Läs mer: Gör egen buljong på dina rester - Farbror Grön – Norrbottenturné
Under V 45 gör jag Johannes en Norrbottenturné och föreläser på 4 olika ställen i de riktigt höga zonerna. Den 3 november besöker jag biblioteket i Gällivare, den 4 november Folkets hus i… Läs mer: Farbror Grön – Norrbottenturné - Vi dukar upp för höstens fåglar
Vid den här tiden på året brukar vi börja tänka på våra flygande vänner, fåglarna. I ett samarbete med pippifoder.se berättar vi mer om årets fågelmat hos oss. Dessutom får du som läsare… Läs mer: Vi dukar upp för höstens fåglar - Stekta lila morötter med persilja och jordnötter
Vi älskar morötter! Något som är otroligt gott och kan ätas som en sidorätt eller mellanmål är stekta morotsskivor, toppade med persilja och jordnötter. Vi odlar ofta morötter, gärna i olika färger. I… Läs mer: Stekta lila morötter med persilja och jordnötter - Rotselleri – skörda, lagra, laga
När är det dags att skörda rotselleri och hur ska man lagra och tillaga den? Här kommer våra bästa tips. Under september växer rotsellerin som mest och i oktober är den redo att… Läs mer: Rotselleri – skörda, lagra, laga - Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
Nu är hösten på intåg och snart är det dags för höstens trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar Höst på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer som vanligt hålla föredrag, prata odling i vår monter och sälja… Läs mer: Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!










Lämna ett svar