Din varukorg är för närvarande tom!
Förbeställ ”Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad”

”Den gröna handboken i grönsaksodling”: Äntligen är det dags att berätta att boken Alla fingrar gröna, som varit slut i flera år, kommer ut i en ny omarbetad nyutgåva fullspäckad med ännu mer kunskap samt flera grödor. 2025 fyller den 10 år! Den fysiska boken kommer ut i slutet av februari men redan nu går den att beställa som signerad.
Den gröna handboken i grönsaksodling följer samma mönster som Alla fingrar gröna men har berikats med ytterligare 10 års odlande och experimenterade och flera grödor, odlingsmetoder, platser, fotografier och tips och trix.
Aubergin, Basilika/rosmarin, Betor, Bondbönor, Brysselkål/rosettkål,
Chili /paprika, Dill, Dragon, Gräslök, Grönkål/svartkål, Gurka, Jordgubbar,
Jordärtskocka, Knölfänkål, Kronärtskocka, Kryddsalvia, Lök, Majrova, Majs,
Malabarspenat, Morot/palsternacka, Persilja, Potatis, Purjolök, Rabarber,
Rotselleri, Rucola, Sallat, Sommar- och vintersquash, Staketdruva, Strandkål
Timjan/vinterkyndel, Tomat, Trädgårdsbönor, Vitlök, Wasabi, Ärtor
(Den nya grönsakerna är fetmarkerade. )
PRIS: 299 kr inkl moms + frakt du beställer den här Om du beställer en bok som en present till någon, skickar vi gärna ett gåvokort digitalt som du kan skriva ut. Perfekt om du vill ge boken i julklapp!
Den gröna handboken i grönsaksodling är en perfekt bok för nybörjarodlaren som vill ha någon att hålla i handen på odlandets väg. Men även den erfarne odlaren kommer få uppleva en mängd tips och trix för större skördar och kreativa genvägar. Boken tar upp odlingens grunder: ljus, temperatur, vattning, jord och näring. Du får också veta om olika platser att odla på såsom i krukor, i lådor, på friland och i växthus. Därtill finns detaljerade steg-för-steg-anvisningar från frö eller stickling och fram till skörd för 44 grönsaker.


Vi blev författare
2015 startade vårt liv som författare med boken Alla fingrar gröna. Det var sannerligen inte en enkelt bedrift, att som småbarnsföräldrar och deltidsanställda skriva en bok, speciellt en så omfattande bok som vi ville skriva. Vi arbetade jämt kändes det som och ganska mycket i blindo, vi hade ingen aning om hur den skulle tas emot. Att skriva böcker var något helt nytt för oss.
När boken till slut lämnade tryckeriet var vi märkbart trötta, ja i nästan ett helt år och samtidigt berusade av att vi klarade av denna bedrift. Nästan direkt blev den en rivstart av glädje när den nådde ut och vi fick den allra finaste gåva man kan få. Tusentals läsare och odlare uppskattade vad vi skrivit och kunde använda den i sitt eget odlande och utvecklas. Vi blev så glada!
OBS! Omslaget på Den gröna handboken i grönsaksodling är under bearbetning och på bilden längst upp syns endast en ett utkast. Mer info om omslag kommer så småningom, vi kommer säkerligen be om dina synpunkter om detta i framtiden.

Uppskattades på flera håll
Alla fingrar gröna nominerades även till årets trädgårdsbok på Nordiska trädgårdar av Svenska Gartnersällskapet och fick priset ”Årets måltidslitteratur” av måltidsakademin. Till råga på allt fick den resa till Kina och tävla i Gourmand Awards för dess vackra illustrationer.
Info om Den gröna handboken i grönsaksodling: Den gröna handboken i grönsaksodling är en perfekt bok för nybörjarodlaren som vill ha någon att hålla i handen på odlandets väg. Men även den erfarne odlaren kommer få uppleva en mängd tips och trix för större skördar och kreativa genvägar. Boken tar upp odlingens grunder: ljus, temperatur, vattning, jord och näring. Du får också veta om olika platser att odla på såsom i krukor, i lådor, på friland och i växthus. Därtill finns detaljerade steg-för-steg-anvisningar från frö eller stickling och fram till skörd för följande grönsaker:



Här nedanför har vi listat grödorna som finns med i den Den gröna handboken i grönsaksodling (Den nya grönsakerna är fetmarkerade. ).
Aubergin, Basilika/rosmarin, Betor, Bondbönor, Brysselkål/rosettkål,
Chili /paprika, Dill, Dragon, Gräslök, Grönkål/svartkål, Gurka, Jordgubbar,
Jordärtskocka, Knölfänkål, Kronärtskocka, Kryddsalvia, Lök, Majrova, Majs,
Malabarspenat, Morot/palsternacka, Persilja, Potatis, Purjolök, Rabarber,
Rotselleri, Rucola, Sallat, Sommar- och vintersquash, Staketdruva, Strandkål
Timjan/vinterkyndel, Tomat, Trädgårdsbönor, Vitlök, Wasabi, Ärtor
Nu kan man förbeställa boken: ”Den gröna handboken i grönsaksodling”





Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
- Hjälp – broccolin blommar!Det kan kännas som en stor besvikelse om man upptäcker att broccolin blommar. Här berättar vi om hur du kan undvika blomning och vad du ska göra om blomningen redan är ett faktum.… Läs mer: Hjälp – broccolin blommar!
- Falafel med broccoli, persilja och korianderVi brukar göra supergod falafel på vår egenodlade broccoli som hela familjen äter med glädje. I år testar vi detta recept på ett nytt sätt. I stället för att fritera de underbara skapelserna… Läs mer: Falafel med broccoli, persilja och koriander
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar