Flera fingrar gröna!

Nu har äntligen vår odlingshandbok Flera fingrar gröna skickats iväg till tryckeriet och vi längtar efter att få träffa den fysiska boken.

Det tar en stund att skriva böcker, det är både kul och stundtals extremt arbetsamt. Under flera år har vi stött och blött med idéer och funderingar gällande Flera fingrar gröna och under det gångna året har vi arbetat riktigt hårt och intensivt med den. Det viktigaste för oss är att förmedla exakt och adekvat kunskap som samtidigt är öppen och tillåtande för dig som läser och använder boken. Så att du kan testa dina vingar i förhållande till våra råd och förslag. Se boken som någon som håller dig i handen lite då och då men alltid släpper taget när du vill vandra ensam och testa dina egna vägar. Det är vad vi hoppas att du så småningom ska göra, vandra och upptäcka din egen väg till odlandet, utveckla det som passar dig och dina mål.

Ganska många ord

Herregud, sa vårt bokförlag! Nu finns det inte plats för fler ord! Den här boken innehåller ju tre gånger så mycket info och text som en ”Normal” trädgårdsbok”! Det är precis så vi vill ha det, att den dryper av kunskap så att den räcker länge och till många. Det spelar ingen roll om du är helt ny med ditt odlande eller har odlat i flera år, den här boken är för alla som vill lyckas med sitt odlande.

Skillnad och likhet mellan våra två böcker.

Både Flera fingrar gröna och Alla fingrar gröna är ganska lika till sin utformning och uppbyggnad. Båda har en pärm i miljövänlig plast så att du kan glömma den ute i odlingen ett par dagar och båda innehåller odlingsinstruktioner för 36 grödor frön frö till skörd. Dock är det helt olika grödor i de olika böckerna. I Flera fingrar gröna hittar ni bla ramslök, funkia, broccoli, rädisa, tomatillo och pepparot och ett helt nytt kapitel som vi döpt till Odlingens årshjul. I odlingens årshjul får ni följa med oss månad för månad vad vi skördar, sår, och hur vi tänker kring att äta den mest underbara maten man kan tänka sig. Sina egenodlade delikatesser

Bilderna på de ätbara växterna är i båda böckerna avbildade av illustratören Tatiana Shirbidova. Utifrån fotoförlagor på våra grönsaker har Tatiana med pensel målat alltsammans i akvarell. Varje bild blir således helt magisk.

T

Glöm inte att att förhandsboka signerade exemplar av vår bok Flera fingrar gröna.

Johannes & Theres


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Flera fingrar gröna!”

 1. Profilbild för Alena Kvorning
  Alena Kvorning

  Hej jag tror jag har förbeställd, undrar när det kommer eller om jag kan se om det är ett miss att jag kommer ihåg felt att jag har beställd

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Du borde väl rimligtvis fått en bokningsbekräftelse från Bokus. Annars får du kontakta Bokus. Planerat utgivningsdatum är 12 mars, så boken kommer inte skickas ut tidigare än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *