Din varukorg är för närvarande tom!
Farbror Gröns Trädgårdskväll i Umeå 6/2

Det blir Trädgårdskväll i Umeå Tisdagen den 6 februari 2024. Då dyker vi, Theres och Johannes, upp på First hotell Dragonen och pratar odling. Det blir en kväll i odlingens tecken där det förutom föredrag om att Odla kallt och att serieodla , även finns möjlighet att ta en matbit och ett glas efteråt. Ja kanske hänga hela kvällen och prata odling med likasinnade som har samma måttlösa intresse som dig? För dig som är relativt ny gällande odling vill vi ge en varning, det finns risk att ditt odlande eskalerar.
Boka trädgårdskväll i Umeå : Med mat och mingel.
Boka trädgårdskväll i Umeå: Endast föredrag.
Trädgårdskväll i Umeå den 6 / 2
Äntligen har Theres och jag möjlighet att åka ut i vårt land och föreläsa och hålla kurser tillsammans, då nu även Theres arbetar på heltid med Farbror Grön. Vårvinterns första gemensamma föreläsning sker i Umeå på First hotell dragonen nen 6 februari och du kan delta under denna kväll på två olika sätt. Antingen vill du bara lyssna på oss eller så vill du både lyssna och ta en matbit och ett glas efteråt. Vad du än väljer är du varmt välkommen. Nästa gemensamma föreläsningar kommer ske i Luleå och Stockholm under mars, håll utkik i vår webbshop.
Matalternativ till minglet
Glöm inte att meddela när du köper din plats vilket menyalternativ du vill ha. Vi behöver boka menyerna 2 veckor innan trädgårdskvällen.
Loungeerbjudande 1 – ELDOSTBURGARE eldost från Svedjan, briochebröd, majscrème, örtaioli & Västerbottensostslungade pommes –
Loungeerbjudande 2 – LAMMBURGARE FRÅN HÄLJE GÅRD briochebröd, paprika & soltorkad tomatcrème, gratinerad fetaost, örtaioli & Västerbottensostslungade pommes
Loungeerbjudande 3 – HARRIETS KÖTTMACKA flankstek på levainbröd, dragonmajonnäs, picklad silverlök & Västerbottensostslungade pommes
Loungeerbjudande 4- KVARKEN TOAST kallrökt lax från Västerbottens Fisk med handskalade räkor, friterat tunnbröd från Rödå, rödlök, citron, toppad med sikrom från Obbola
Glöm inte att meddela (imeddelanderutan vid kassan) när du köper din plats vilket menyalternativ du vill ha. Vi behöver boka menyerna 2 veckor innan trädgårdskvällen.
Till varje matalternativ ingår ett glas med dryck, champange, vin, öl. Självklart finns alkoholfria alternativ.
Varmt välkomna
Johannes & Theres
Ps:Serieodla är titeln på vår nästa bok och en av våra odlingstekniker. Boken kommer kunna köpas i vår webbshopp som signerad inom en snar framtid.
Här kan ni se alla våra föreläsningar och kurser: Vår webbutik
Våra senaste inlägg
- Indisk gul curry – mild
Häromdagen gjorde vi en mild, gul indisk curry. Det är för att vår dotter är lite känsligare än oss andra för chili och ofta tycker att färdigköpta currykryddor är för starka. Alla länder… Läs mer: Indisk gul curry – mild - Odla perenner från frö
Tidigt i mitt odlande, både genom de perenner som redan fanns i min trädgård och som överlevde mina behandlingar, insåg jag att det var de fleråriga växterna jag behövde lära mig mer om.… Läs mer: Odla perenner från frö - Jag hade en trädgård som väntade på mig
Föga visste jag som barn och ung att mitt framtida liv, mitt största intresse och hela min livsstil fanns bara en meter framför verandan. Det var där min skola, mitt universitet och min… Läs mer: Jag hade en trädgård som väntade på mig - 125 gnagare senare – ett år av tugg, tålamod och fällor
Oktober 2025. Vi kan nu summera de senaste 13 månaderna: 125 gnagare tagna i slagfällor i stugan vid skogsträdgården. Det är ofantligt många – ett nytt personligt rekord. Aldrig tidigare har vi haft… Läs mer: 125 gnagare senare – ett år av tugg, tålamod och fällor - GRATISODLA – ny bok ser dagens ljus i vinter
Det blir en ny bok i vinter, en bok som vi länge haft i våra tankar att vi måste göra. Den heter ”GRATISODLA – bli rik på frön, plantor, blommor och grönsaker” och… Läs mer: GRATISODLA – ny bok ser dagens ljus i vinter - Egen glögg på svagdricka
I många år har jag tänkt att vi borde göra vår egen glögg. Vi brygger ju öl, gör vin, vinäger och tar tillvara på det mesta vi kan odla och förädla – så… Läs mer: Egen glögg på svagdricka - Skörda kallt – så mycket kyla tål våra grönsaker
Att kunna skörda färska grönsaker under årets kalla tid är en lyx! Men vilka grönsaker kan man skörda kallt och hur mycket kyla tål dem? Här berättar vi om våra upptäckter gällande både… Läs mer: Skörda kallt – så mycket kyla tål våra grönsaker - Förvara potatis
Att förvara, i synnerhet vinterförvara potatis kan vara en utmaning. Har man ingen jordkällare eller en potatislår stående i något dragit uthus får man tänka till och finna andra platser. Genom årens lopp… Läs mer: Förvara potatis
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!











Lämna ett svar