Dillstuvad potatis med wienerkorv

Dillstuvad potatis med wienerkorv

Så har vi provat den första middagen enligt Gröna kassens recept och ingredienser. Wienerkorven är gjord av tofu och har en fin konsistens med mild fin smak. Den dillstuvade potatisen blev barnens favorit men också korven slank ner och tallrikarna fylldes på både en och två gånger. Det sammanlagda betyget från oss och våra barn är 4 av 5 poäng.

Ingredienser

för 4 port
1,2 kg potatis
5 dl sojamjölk
2 frp  vegetarisk wienerkorv
400g morot
2,5 tsk torkad dill
en skvätt olja
3 msk smör
3 msk mjöl
½ grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
½ tsk salt

Gör så här: Koka uppvatten med salt i en kastrull. Skala potatisen och skär den i kuber. Koka i ca 10 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och sköj med kallt vatten. Börja med stuvningen genom att smälta ca 3 msk smör i en tjockbottnad kastrull, vispa sedan er 3 msk mjöl. Späd med sojamjölken. Sjud på svag värme och krydda med grönsaksbuljong, dill, salt och lite peppar. Stek korven i lite olja. Vänd ner potatisen i stuvningen och värm vid behov. Servera med morotsstavar.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

 


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *