Så har vi provat den första middagen enligt Gröna kassens recept och ingredienser. Wienerkorven är gjord av tofu och har en fin konsistens med mild fin smak. Den dillstuvade potatisen blev barnens favorit men också korven slank ner och tallrikarna fylldes på både en och två gånger. Det sammanlagda betyget från oss och våra barn är 4 av 5 poäng.
Ingredienser
för 4 port
1,2 kg potatis
5 dl sojamjölk
2 frp vegetarisk wienerkorv
400g morot
2,5 tsk torkad dill
en skvätt olja
3 msk smör
3 msk mjöl
½ grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
½ tsk salt
Gör så här: Koka uppvatten med salt i en kastrull. Skala potatisen och skär den i kuber. Koka i ca 10 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och sköj med kallt vatten. Börja med stuvningen genom att smälta ca 3 msk smör i en tjockbottnad kastrull, vispa sedan er 3 msk mjöl. Späd med sojamjölken. Sjud på svag värme och krydda med grönsaksbuljong, dill, salt och lite peppar. Stek korven i lite olja. Vänd ner potatisen i stuvningen och värm vid behov. Servera med morotsstavar.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar