Då var det dags igen – Föreläsningar och kurser

Då var det dags igen, för föreläsningar och kurser i det verkliga livet. Det känns ju helt otroligt och fantastiskt! På bilden är det min stylist Tora som fixar till min ansikts och huvudbehåring medans Theres fotograferar.

Nu börjar det komma förfrågningar om det finns möjlighet för mig att åka land och rike runt och föreläsa och visst gör det det. Jag brukar även dyka upp i Finland och Norge lite då och då. Varmt välkomna att höra av er på kontakt@farbrorgron.se så ska det säkerligen gå att ordna så att jag kommer till just dig /er. Läs mer på ”Boka kurs eller föredrag”.

Är du en av våra följare som önskar att jag kommer nära där du bor? Hör dig för med biblioteken och studieförbunden nära dig. Tipsar du dem om mig så kanske vi ses under framtida föreläsningar.

Föreläsningar och kurser, vad har hänt och händer

Redan under september har jag föreläst på tre olika ställen fysiskt: Veckholm, By kyrkby och i Grums. Närmast blir det nu i helgen i Knivsta, på Paradiso café och Gårdsbutik. Det här är de första 4 fysiska föreläsningarna jag gjort på ett helt år. Vill du komma till Knivsta söndagen den 26 sept klickar du HÄR och gör din anmälan. Torsdagen den 13 oktober kommer jag till länsmuseet i Västerås och Lördagen den 13 november kommer jag att vara i Örebro på mässan Bostad 2021.

Till länsmuseet den 13 oktober är det obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer. Läs mer HÄR.

Det var och är lite pirrigt och kittlande att komma ut till helt nya människor igen ( även om jag träffat många av er där ute på nätet), att liksom stå till svars för mitt odlandet på ett mer påtagligt sätt. I ärlighetens namn, jag är lite trött på teams, zoom, Webex mm men samtidigt otroligt glad att de finns. Tänk er denna pandemi typ 1997 utan internet och smartphones, vad isolerade vi hade varit. Alla tekniska hjälpmedel har verkligen fått våra liv att fungera skapligt normalt! Vi har kunnat kommunicera!

Lästips: Odla i kris

Endagskurser

Under 2022 kommer vi hålla ett antal endagskurser. Två endagskurser i Stockholm på Hälsans hus, en söndagen den 16 januari och en lördagen den 26 februari. Vi kommer troligtvis även hålla en endagskurs i Västerås under våren 2022. Vill du hojta till om att du vill komma på en endagskurs mailar du oss på kontakt@farbrorgron.se och skriver i ämnesraden endagskurs samt vilken stad du är intresserad av, Stockholm eller Västerås. Vi hör av oss när vi lagt upp dessa kurser i vår webbutik. Har du förslag på andra städer där du tycker att vi ska anordna kurser och på konkreta ställen, så är vi riktigt nyfikna att höra mer om detta.

Odlingshelg på Färna Herrgård

Odlingshelgerna på Färna Herrgård finns redan att boka upp sig på i vår webbbutik.: Kurs 1 12-13 februari och kurs 2 12-13 mars. Vi har endast 34 platser på vardera kurs så det är först till kvarn som gäller. Kombinationen av fantastisk mat, avkopplande SPA och odling har verkligen visat sig vara en lyckoträff. Vi blandar teori med praktik och livsnjutning. Färna Herrgård ligger i Skinnskatteberg en bit utanför Västerås och är kända och prisade för sin fina service och underbara mat. Helgerna är verkligen intensiva och går fortare än vad man kan tro. Trots det kommer man märkligt nog därifrån med mer energi än vad man hade från början (samt ett eller ett par kilo extra). En del kursdeltagare förr om åren har kommit redan under fredagen. Vill du komma en dag innan behöver du ta kontakt med Färna Herrgård på egen hand. Har vi tur med vintervädret 2022 så finns det både skidspår att åka i med medtagna skidor samt ett gäng sparkstöttingar att låna och kana runt på i omgivningen.

Läs mer om Färna kurserna: Odlingshelg på Färna Herrgård 2022

Johannes Wätterbäck

Mina populäraste föreläsningar:

Odla hela året

Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till

som kan grönska?I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på

gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet

inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.

Odla där du är

Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är

berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong,

takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.

Fler förslag på ingångar
Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Kvinnorna i mitt odlarliv
Mina älskade blommor
Stadsodling – hur kommer man igång
Stadsodling – Att odla på tak
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling<
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder
Vad gör man med skörden
Odla med naturen

Workshops
Odla med barn och pedagoger
Odlandets grunder
Bygga köksträdgårdar
Bygga stadsodlingar

Vill du ha besök till din kommun, trädgårdsförening, skola, hyres- eller bostadsförening?
Kontakta mig på:
johannes@farbrorgron.se
073-360 58 59
På vår facebooksida Farbror Grön kan man också skicka meddelande.

 Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *