Chili nästa års plantor är uppe

Då var det dags igen. Precis när de sista syrade såserna är klara och det fortfarande finns några takodlade chilifrukter kvar i köket är det dags för nästa års chiliplantor att gro. Vi lägger fröna i en lösning av 1 kryddmått bakpulver till varje 0,5 dl ljummet vatten och låter dem ligga  i lösningen över natten. Den här behandlingen ihop med en värmematta påskyndar groningen.
 

Varje morgon får vi hjälp med att räkna antal frön som har grott. Under frösåddens första 10-15 dagar använder vi en skrivbordslampa med en lågenergilampa i, sedan använder vi T-5 rör.

 

I år var Habanero Lemon först upp (egna frön). Det tog bara fem dagar för dem att gro.

 

Efter 8-10 dagar ser det ut så här i våra odlingsbehållare. Vi använder för det mesta gamla frukt och tomatlådor från livsmedelsaffärerna som odlingsbehållare vid frösådder, bättre behållare får man leta efter. De håller fukten bra, är lätta att diska, är lagom stora och gör att man kan fröså väldigt många olika sorter på en relativt liten yta.

 

Igår den 19 december bytte vi ut skrivbordslampan med lågenergilampa mot två T-5 rör på vardera 24 W. Värmemattan plockade vi också bort. För närvarande är det 93 plantor. Snart dags för första omplanteringen.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Chili nästa års plantor är uppe”

  1. JAg är också igång… ska nog kolla till mina nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *