Bokskrivandet fortsätter

 Linda Eliasson fotar Farbror Grön
Linda Eliasson fotar
För två år sedan kom vi ut med vår bok Alla fingrar gröna – en handbok i konsten att odla 36 ätbara växter. Vi grottade ner oss i vårt odlande på ett mycket djupt plan och försökte sätta ord på allt från frösådd till skörd. När vi skulle välja ut vilka grödor som skulle vara med i boken listade vi uppemot hundra olika tänkbara växter. Det blev såklart en omöjlighet att låta alla få en fin plats. Så tanken fanns redan då på en uppföljare av något slag.

Odlandet fortsatte intensivt efter bokreleasen, dels för att säkerhetsställa ev nya grödors odlingsduglighet i olika miljöer, men också för att odlarivern är så stark hos oss. Att odla för oss är att experimentera och hitta nya vägar.

Men det som gör våra odlaräventyr än mer verkliga, är att vi hela tiden sätter ord på det vi gör. Genom att berätta om våra upptäckter och lärdomar har vi märkt att vi blir mer konkreta och vårt tänkande utvecklas i berättandets stund. Det känns så fint att vi kan få vara en typ av trädgårdskatalysatorer som kan förmedla våra bästa och snabbaste sätt för att andra ska kunna få lyckat resultat. Det är i alla fall vår förhoppning.

Nya bokprojekt!
Förra veckan hade vi besök i skogs-trädgården av fotografen Linda Eliasson, samma fotograf som i boken Alla fingrar gröna. Vi har känt Linda ända sedan vi började med bloggandet. I ett reportage för vår lokala tidning Gröna Draken kom hon till oss för att fotografera för första gången. Vi har träffat på och fått besök av många fotografer genom åren, men få är så innerliga som Linda. Hon är en fena på att hitta det unika hos människor och de miljöer människorna befinner sig i. Under två dagar var hon på besök i skogsträdgården för att dokumentera inför kommande bokprojekt. I vår är hon välkommen tillbaka.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *