Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber

Blandsaft

Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året. En rensning behövs för att göra plats åt nya godsaker. Så vi kokade en blandsaft på förra årets skörd. Det blir lite som att njuta av förra sommaren samtidigt som man kan njuta av denna sommar…mellan regnskurarna.

Ingredienser
1,4 kg körsbär
1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)
0,7 kg rabarber
13 dl socker
12 dl vatten
Atamon

Gör så här: Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. Häll i silduk. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. Häll i silduk. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. Häll i silduk. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Koka i 10 minuter. Häll saften i atamonsköljda flaskor. Förvaras svalt.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Ett svar till ”Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber”

  1. […] Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber | Farbror Grön […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *