Skörda paprikor gröna – njut av flera skördar

Vi skördar paprikor gröna, ja till en början i alla fall. Det var faktiskt lite av en slump att vi upptäckte att vi kunde få minst dubbelt så stor skörd från våra paprikaplantor genom att skörda paprikafrukterna gröna. För när säsongens första gröna frukter försvinner producerar plantorna en ny omgång.

Utvecklandet av vårt odlande sker både medvetet, genom vår ( hittills) aldrig sinande nyfikenhet och experimentlusta, men även till stor del av slumpen och tillfälligheter. När vi först började skörda gröna paprikor från våra plantor var tanken inte att vi skulle få större skördar. Målet var att njuta dem som pimentos de padron. Ni vet de där gudomligt goda gröna svaga chilisarna som man kan beställa på tapasrestauranger. Dessvärre blir dessa padronchilisar alltid så förbenat starka när man odlar dem själv, en svag och nio starka ungefär. Efter några år tröttnade jag på att det bara var jag som med nöd och näppe kunde njuta av dessa gröna läckerheter. Jag ville att resten av familjen skulle kunna äta dem och jag hade tröttnat på att ha ont.

Spetspaprika istället för chili

Istället för att odla pimentos de padron fick det bli spetspaprikor istället som vi skördade gröna och stekte på samma sätt i olja och med salt. Redan första gången vi testade blev det fantastiskt bra och vi fick verkligen mersmak! Nu kunde hela familjen njuta utan att någon fick ont och det blev till en populär sidorätt till många måltider.

Hur vi skördar

_________________________________________

Fortsättningen på denna artikel kan läsas av dig som är Premium-läsare.

  Logga in Mer om prenumerationer

Hälsningar Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

__________________ _________________

 

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *