Årets sista föreläsningar

Under oktober och november gör jag årets sista fem föreläsningar. Jag besöker Vimmerby, Karlshamn, Västerås, Hudiksvall och Åland. Här nedan finner ni info om dessa föreläsningar, plats, kostnad samt hur och till vem ni anmäler er. Se till att ni anmäler er en stund innan så att ni med säkerhet får plats, en del föreläsningar säljer slut ganska snabbt. Hoppas vi ses Johannes

Odla hela året och odla där du är

Möt mig i Frödinge Bygdegård i Vimmerby tisdagen den 8 oktober.

Jag har odlat upp mitt liv till den milda grad att jag inte längre minns hur det var att inte odla. Jag odlar i pallkragar, på friland, inomhus, i källare, på takterasser, i staden och i skogen. Jag odlar ensligt och jag odlar med andra. Hela mitt liv är odlande! I Vimmerby blir det likt andra föreläsningar, ett föredrag fullspäckat med handfasta tips och förslag baserat på egen erfarenhet och misslyckanden. Jag bjuder på tankar och idéer om hur du kan förenkla och samtidigt odla mer planerat. Vilka sorter du ska satsa på för att njuta av de mest delikata middagar du kan tänka dig. Hur du undviker att bli osams med dina grannar, bygger jordar, serieodlar, får större skördar och använder biokol. Välkomna till en kväll i odlandets tecken! Ditt liv kommer aldrig bli som förut.

Plats: Frödinge Bygdegård

Tid: tisdagen 8 oktober kl 18.30

Föreläsningen är gratis. Det kommer finnas fika att köpa, serverat av Djursdala samhällsförening. Betala gärna med swish.

Anmälan: sker via mail till odlingsakademien@alhembygd.se

Anmälan innebär godkännande att vi får dela dina kontaktuppgifter via mail till övriga anmälda, eftersom vi av klimatskäl gärna ser att ni samåker om möjlighet finns. Meddela oss om du inte vill vara med på dessa utskick!

Kontakt Åland: Den lilla gården: info@denlillagarden.com

Vill du att jag kommer till dig?

Vill du att jag kommer till dig? Till er trädgårdsförening, bostadsbolag, Bostadsrättsförening, bibliotek, mässa, event eller koloniförening? Jag gör i snitt ca 30 – 40 föreläsningar per år och vill du boka mig är det bra om du är ute i god tid, då är det lättare att få till ett datum som passar oss båda. Just nu får jag dagligen förfrågningar för 2020. Ni kontaktar mig enklast på johannes@farbrorgron.se

Mina populäraste föreläsningar:

Odla hela året

Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till som kan grönska?I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd

Odla där du är

Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du ärberättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.

Fler förslag på ingångar ( jag är även öppen för specifika förslag)
Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Kvinnorna i mitt odlarliv
Mina älskade blommor
Stadsodling – hur kommer man igång
Stadsodling – Att odla på tak
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling<
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder
Vad gör man med skörden
Odla med naturen

Workshops
Odla med barn och pedagoger
Odlandets grunder
Bygga köksträdgårdar
Bygga stadsodlingar

Mvh Johannes


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *