Årets första frösådd. Stratifiering och kallbänk 2013

Som brukligt placerade jag ut några sålådor i växthuset i slutet av februari. Oftast sår jag olika slags primulor och klematisar men iår ville jag testa flera sorters frön. Jag tänkte att alla de grönsaker och kryddor som är härdiga på våra breddgrader och vars frön gror efter att ha legat i jorden en vinter. Dem borde väl funka att så på samma sätt som mina primula och klematisfrön. Och ja. Grönkålen, kumminen, piplöken, kajplöken, vallmon och vinterkyndeln är uppe och jag håller verkligen tummarna för att björnroten ska börja att gro. Än så länge har inte några primula eller klematisfrön börjat att gro. Är det den här sena våren kanske?

 Grönkål

 

 Kajp
Vallmo
Johannes Wätterbäc

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *