Din varukorg är för närvarande tom!
Den gröna handboken – nu är den här!

Nu har Den gröna handboken i grönsaksodling landat hos oss. Vi signerar, packar och skickar de förbokade böckerna så snabbt vi bara kan. Planen är att alla ni som förbokat, både via vår webbutik och bokus, ska ha böckerna innan helgen.
Varmt välkomna alla ni som inte beställt den ännu.
Vi skickar på inom och utanför Sverige: Tryck här för Sverige och tryck här för utland.

Odla din egen mat!
Du kan odla överallt: i fönster, på tak, i pallkragar, på friland, i växthus, på innergårdar, i staden och på landsbygden. Vi har lyckats få fina skördar på alla dessa ställen. Våra erfarenheter och kunskaper i odlandets konst har kokats ner till denna handbok som innehåller stegvisa instruktioner för hur du odlar följande 44 ätbara växter från frö eller stickling och fram till skörd och matlagning.
aubergine, basilika och rosmarin, betor, bondbönor, brysselkål och rosettkål
chili/paprika, dill, fransk dragon, gräslök, grönkål och svartkål, gurka, ingefära, jordgubbar
jordärtskocka, knölfänkål, kronärtskocka, kryddsalvia, lök , majrova, majs , malabarspenat
morot och palsternacka, persilja, potatis, purjolök , rabarber, rotselleri, rucola, sallat, sockerrör
sommarsquash/vintersquash, staketdruva, strandkål, timjan och vinterkyndel,
tomat, trädgårdsbönor, vitlök, wasabi, ärter




Vi firar 10 år som författare
Den gröna handboken i grönsaksodling är en totalt omarbetad version av Alla fingrar gröna som kom ut 2015. Tiden går, man mognar, man odlar och man utvecklas och upptäcker flera skadedjur och metoder för att bekämpa dem, flera sorter och hur man kan odla dem. Eftersom vi är väldigt nyfikna och experimenterar en hel del, så kommer vi hela tiden fram till nya insikter och metoder. Som till exempel att odla flera grödor i back, segdra plantor, att flera växter kan sås kallt, serieodlas, lämnas kvar in i vintern och nya sätt att lagra och tillaga grödorna. Under dessa 10 år har vi verkligen finslipat vårt odlande och självhushållande till nya nivåer. Vår nya bok är fullproppad med kunskap!
Den gröna handboken
Den gröna handboken i grönsaksodling är välfylld med vår erfarenhetsbaserade kunskap utan pekpinnar och måsten. Baserad på 33 års odlingskunskap för 44 grödor man inte vill eller kan leva utan.Vi vill förenkla och samtidigt maximera både vårt och ditt odlande och att du, likt oss, ska upptäcka fler möjligheter till att odla och skörda över hela året och ha ännu roligare i ditt odlande. Vi hoppas att du ska älska den lika mycket som vi.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Rekommenderade produkter
Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 299 inkl moms(Utrikes)Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 359 inkl moms
Våra senaste inlägg
- Farbror Grön – NorrbottenturnéUnder V 45 gör jag Johannes en Norrbottenturné och föreläser på 4 olika ställen i de riktigt höga zonerna. Den 3 november besöker jag biblioteket i Gällivare, den 4 november Folkets hus i… Läs mer: Farbror Grön – Norrbottenturné
- Vi dukar upp för höstens fåglarVid den här tiden på året brukar vi börja tänka på våra flygande vänner, fåglarna. I ett samarbete med pippifoder.se berättar vi mer om årets fågelmat hos oss. Dessutom får du som läsare… Läs mer: Vi dukar upp för höstens fåglar
- Stekta lila morötter med persilja och jordnötterVi älskar morötter! Något som är otroligt gott och kan ätas som en sidorätt eller mellanmål är stekta morotsskivor, toppade med persilja och jordnötter. Vi odlar ofta morötter, gärna i olika färger. I… Läs mer: Stekta lila morötter med persilja och jordnötter
- Rotselleri – skörda, lagra, lagaNär är det dags att skörda rotselleri och hur ska man lagra och tillaga den? Här kommer våra bästa tips. Under september växer rotsellerin som mest och i oktober är den redo att… Läs mer: Rotselleri – skörda, lagra, laga
- Möt oss på Nordiska Trädgårdar HöstNu är hösten på intåg och snart är det dags för höstens trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar Höst på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer som vanligt hålla föredrag, prata odling i vår monter och sälja… Läs mer: Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
- Potatisbladmögel – hur man räddar knölarnaPotatisbladmögel eller brunröta som det också kallas är ett gissel som kan drabba både potatis och tomater. Under alla år vi odlat har vi knappt haft några angrepp som verkligen skadat potatisarna –… Läs mer: Potatisbladmögel – hur man räddar knölarna
- Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakesoVi älskar sallad och olika typer av sallader! Ibland har vi dem som sidorätter och ibland som hel maträtt. Här har vi blandat till en sallad med vintersallat, gurka, zucchini och tomater. Till… Läs mer: Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakeso
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar