Din varukorg är för närvarande tom!
Den gröna handboken – nu är den här!

Nu har Den gröna handboken i grönsaksodling landat hos oss. Vi signerar, packar och skickar de förbokade böckerna så snabbt vi bara kan. Planen är att alla ni som förbokat, både via vår webbutik och bokus, ska ha böckerna innan helgen.
Varmt välkomna alla ni som inte beställt den ännu.
Vi skickar på inom och utanför Sverige: Tryck här för Sverige och tryck här för utland.

Odla din egen mat!
Du kan odla överallt: i fönster, på tak, i pallkragar, på friland, i växthus, på innergårdar, i staden och på landsbygden. Vi har lyckats få fina skördar på alla dessa ställen. Våra erfarenheter och kunskaper i odlandets konst har kokats ner till denna handbok som innehåller stegvisa instruktioner för hur du odlar följande 44 ätbara växter från frö eller stickling och fram till skörd och matlagning.
aubergine, basilika och rosmarin, betor, bondbönor, brysselkål och rosettkål
chili/paprika, dill, fransk dragon, gräslök, grönkål och svartkål, gurka, ingefära, jordgubbar
jordärtskocka, knölfänkål, kronärtskocka, kryddsalvia, lök , majrova, majs , malabarspenat
morot och palsternacka, persilja, potatis, purjolök , rabarber, rotselleri, rucola, sallat, sockerrör
sommarsquash/vintersquash, staketdruva, strandkål, timjan och vinterkyndel,
tomat, trädgårdsbönor, vitlök, wasabi, ärter




Vi firar 10 år som författare
Den gröna handboken i grönsaksodling är en totalt omarbetad version av Alla fingrar gröna som kom ut 2015. Tiden går, man mognar, man odlar och man utvecklas och upptäcker flera skadedjur och metoder för att bekämpa dem, flera sorter och hur man kan odla dem. Eftersom vi är väldigt nyfikna och experimenterar en hel del, så kommer vi hela tiden fram till nya insikter och metoder. Som till exempel att odla flera grödor i back, segdra plantor, att flera växter kan sås kallt, serieodlas, lämnas kvar in i vintern och nya sätt att lagra och tillaga grödorna. Under dessa 10 år har vi verkligen finslipat vårt odlande och självhushållande till nya nivåer. Vår nya bok är fullproppad med kunskap!
Den gröna handboken
Den gröna handboken i grönsaksodling är välfylld med vår erfarenhetsbaserade kunskap utan pekpinnar och måsten. Baserad på 33 års odlingskunskap för 44 grödor man inte vill eller kan leva utan.Vi vill förenkla och samtidigt maximera både vårt och ditt odlande och att du, likt oss, ska upptäcka fler möjligheter till att odla och skörda över hela året och ha ännu roligare i ditt odlande. Vi hoppas att du ska älska den lika mycket som vi.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Rekommenderade produkter
Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 299 inkl moms(Utrikes)Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 359 inkl moms
Våra senaste inlägg
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar