Din varukorg är för närvarande tom!
Den gröna handboken – nu är den här!

Nu har Den gröna handboken i grönsaksodling landat hos oss. Vi signerar, packar och skickar de förbokade böckerna så snabbt vi bara kan. Planen är att alla ni som förbokat, både via vår webbutik och bokus, ska ha böckerna innan helgen.
Varmt välkomna alla ni som inte beställt den ännu.
Vi skickar på inom och utanför Sverige: Tryck här för Sverige och tryck här för utland.

Odla din egen mat!
Du kan odla överallt: i fönster, på tak, i pallkragar, på friland, i växthus, på innergårdar, i staden och på landsbygden. Vi har lyckats få fina skördar på alla dessa ställen. Våra erfarenheter och kunskaper i odlandets konst har kokats ner till denna handbok som innehåller stegvisa instruktioner för hur du odlar följande 44 ätbara växter från frö eller stickling och fram till skörd och matlagning.
aubergine, basilika och rosmarin, betor, bondbönor, brysselkål och rosettkål
chili/paprika, dill, fransk dragon, gräslök, grönkål och svartkål, gurka, ingefära, jordgubbar
jordärtskocka, knölfänkål, kronärtskocka, kryddsalvia, lök , majrova, majs , malabarspenat
morot och palsternacka, persilja, potatis, purjolök , rabarber, rotselleri, rucola, sallat, sockerrör
sommarsquash/vintersquash, staketdruva, strandkål, timjan och vinterkyndel,
tomat, trädgårdsbönor, vitlök, wasabi, ärter




Vi firar 10 år som författare
Den gröna handboken i grönsaksodling är en totalt omarbetad version av Alla fingrar gröna som kom ut 2015. Tiden går, man mognar, man odlar och man utvecklas och upptäcker flera skadedjur och metoder för att bekämpa dem, flera sorter och hur man kan odla dem. Eftersom vi är väldigt nyfikna och experimenterar en hel del, så kommer vi hela tiden fram till nya insikter och metoder. Som till exempel att odla flera grödor i back, segdra plantor, att flera växter kan sås kallt, serieodlas, lämnas kvar in i vintern och nya sätt att lagra och tillaga grödorna. Under dessa 10 år har vi verkligen finslipat vårt odlande och självhushållande till nya nivåer. Vår nya bok är fullproppad med kunskap!
Den gröna handboken
Den gröna handboken i grönsaksodling är välfylld med vår erfarenhetsbaserade kunskap utan pekpinnar och måsten. Baserad på 33 års odlingskunskap för 44 grödor man inte vill eller kan leva utan.Vi vill förenkla och samtidigt maximera både vårt och ditt odlande och att du, likt oss, ska upptäcka fler möjligheter till att odla och skörda över hela året och ha ännu roligare i ditt odlande. Vi hoppas att du ska älska den lika mycket som vi.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Rekommenderade produkter
Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 299 inkl moms(Utrikes)Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 359 inkl moms
Våra senaste inlägg
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
- Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igångNu blommar vallmon – och med det drar vår årliga ”vallmoteater” igång. Nya blommor gör entré varje dag, medan tidigare favoriter lämnar efter sig sina dekorativa fröställningar. Att njuta av vallmo som snittblommor… Läs mer: Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igång
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
- Hjälp – broccolin blommar!Det kan kännas som en stor besvikelse om man upptäcker att broccolin blommar. Här berättar vi om hur du kan undvika blomning och vad du ska göra om blomningen redan är ett faktum.… Läs mer: Hjälp – broccolin blommar!
- Falafel med broccoli, persilja och korianderVi brukar göra supergod falafel på vår egenodlade broccoli som hela familjen äter med glädje. I år testar vi detta recept på ett nytt sätt. I stället för att fritera de underbara skapelserna… Läs mer: Falafel med broccoli, persilja och koriander
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar