Att bland pasta och tomatsås i en stor skål gör rätten lite godare tycker vi. I vår tomatpasta har vi även blandat ner små tärningar av mozzarella. Mums!
Ingredienser 4 port
Spagetti, gärna den tunnaste sorten
600-700 gr krossade tomater, vi använder våra egna
1 gul lök
ev 1 klyfta vitlök
en skvätt vin eller balsamicovinäger
en grönsaksbuljongtärning
salt och nymalen svartpeppar
1 mozzarella
torkade örter tex basilika, oregano
Gör så här: Börja med tomatsåsen. Den blir godare ju längre den får puttra. Finhacka löken och fräs i olja eller smör tills den blir mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna, en skvätt vin, vitlök, buljong, salt och peppar. Låt småputtra. Koka upp vatten till pastan och följ anvisningarna på pastaförpackningen. När pastan är klar är det dags att skära mozzarellan i små tärningar. Häll pasta, tomatsås och mozzarella i en skål och blanda om väl. Smula över torkade örter och servera tomatpastan genast.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar