Lchf-bröd med zucchini

Lchf bröd zucchini

Ibland vill man av olika anledningar undvika kolhydrater men ändå njuta av en smörgås. Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost.

Ingredienser
4 ägg
2-3 dl zucchini rivet på det finaste på rivjärnet.
2 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
2 msk solrosfrön
1 msk helt linfrö
2-3 msk psylliumhusk
2 tsk hel kummin
0,5-1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt. Riv zucchinin och blanda därefter alla ingredienser och låt stå i ca 10-15 min så att smeten sväller. Smörj en ugnsform med smör, häll i smeten och grädda brödet i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *