Din varukorg är för närvarande tom!
Odlarhelg på Färna Herrgård
Nu är det äntligen dags att presentera vårens odlingshelger på Färna Herrgård, Skinnskatteberg. Kombinationen av fantastisk mat, avkopplande SPA och odling har visat sig vara en lyckoträff. Så pass att vi nu har två alternativ att presentera för er.
Odlingskurs 1 – Konsten att odla
8-9 februari 2020, kurskod Färna1
Välkommen till en helg som kommer leva kvar i ditt minne länge. Här kommer du få en massa odlingsinspiration, njuta av god mat, avslappning i relaxen och lära känna andra odlingssugna. Kursen vänder sig till både dig som är nybörjarodlare och till dig som odlat grönsaker i några år och vill få en riktig odlingsboost.
Kursens innehåll
- jord och gödsel, kompostering/bokashi och ljus
- olika odlingsplatser: inomhus, uteplats, växthus, friland, pallkragar mm
- genomgång av olika grönsaker, såtider, näringsbehov, skörd och lagring
- problemlösning i trädgården
Teoretiska moment kommer att varvas med praktiska inslag som tex frösådd av grönsaker och sommarblommor, omplantering av olika växter till din odling och egen planering över årets olika göromål i odlingen.
Pris: 4375 sek inkl moms. I priset ingår fika, lunch, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs med Farbror Grön. Info om bokning finns längre ner i inlägget.
”Tack för ert personliga framförande och tydliga engagemang.
Det ska bli en fröjd att odla detta år!”
Odlingskurs 2 – Få odlingen till en ny nivå
7- 8 mars 2020, kurskod: Färna2
Välkommen till en oförglömlig odlingshelg. Här kommer du få en massa odlingsinspiration, njuta av god mat, avslappning i relaxen och umgås med andra odlingstokiga. Kursen vänder sig till både dig som gått vår första kurs och till dig som odlat grönsaker under flera säsonger och vill lära dig mer på detaljnivå.
Kursens innehåll:
- fördjupad kunskap om jord, gödsel, biokol, kompostering / bokashi, täckodling
- spännande och lite komplicerade ätbara växter
- skörda, lagra laga – tips och recept
- odla för eget frö
- skadedjursbekämpning och växtsjukdomar
- utnyttja ytor och platser i trädgården
Teoretiska moment kommer att varvas med praktiska inslag som tex sådd och omplantering av olika växter till din odling, tröska frön och göra eget bokashi-kli. Ta gärna med dig en skiss över din odling/ köksträdgård.
Pris: 4375 sek inkl moms. I priset ingår fika, lunch, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs med Farbror Grön. Info om bokning finns längre ner i inlägget.
”Kursen var jättetrevlig. Det sociala hänget var minst lika bra som själva kursen. Diskussionerna i poolen och kring matborden kommer att leva länge i minnet.”
Bokning i två steg
Bokning till kurserna sker i två steg:
- Betala anmälningsavgiften på 1000 kr som sätt in på bankgiro 149-5811. Ange kurskod Färna1 eller Färna2 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen. Senast 30 dagar innan kursstart bör resterande 3375 kr vara inbetalt till samma bankgiro-nummer. Det går också bra att betala hela beloppet vid anmälningstillfället.
- Fyll i bokningformuläret nedan.
När anmälningsavgiften kommit in och anmälningsformuläret är ifyllt får du ett bekräftande mail att du är antagen till kursen. Vi skickar mailet manuellt så det kan dröja någon dag.
Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.
För övriga frågor om kurserna eller bokningen , maila johannes@farbrorgron.se . Om du vill ge denna odlingskurs som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Maila iså fall, så skickar vi den efter att bokningen är gjord.





Så här ser kursdagarna ut
Lördag
10.00 Välkomstfika
10.30 Introduktion och föreläsning
12.00 Afternoon tea med soppa och goda snittar
13.00 Workshop/föreläsning
14.30 Eftermiddagsfika
15.00 Workshop/föreläsning
16.00 Workshopen avslutas och därefter är det egen tid för SPA och relax
19.00 Tre rätters middag i Herrgården (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)
Söndag
7.00-9.00 Frukostbuffé i Herrgårdsbyggnaden + utcheckning
9.00 Workshop/föreläsning
10.30 Förmiddagskaffe
11:00 Föreläsning och meditationspass.
13.00 Kursen avslutas med kaffe och smörgås
Välkommen till Färna Herrgård och en spännande odlarhelg
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Odlarhelg på Färna Herrgård”
Hej, undrad om det är någon som av era deltagare som idag driver ett lönsamt bolag grundat på farbror Gröns kunskap?
Oj, vilken annorlunda fråga. Hur kommer det sig att den dök upp i ditt huvud? Hur definierar du lönsamt?
/ Johannes
Lämna ett svar