Rödbetspesto med smak av timjan

Med mycket rödbetor i odlingen är det kul att kunna göra en god pesto med rödbeta som bas. Rödbetspesto passar bra som ett tillbehör till middagen eller som pålägg på ett gott bröd.

Ingredienser
  • 300 gr skalade rödbetor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl finriven ost tex prästost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 dl rapsolja
  • färsk eller torkad timjan efter smak
  • örtsalt

Gör så här: Sätt igen på 225 grader. Skär rödbetorna i tärningar. Lägg i en ugnsform och ugnsrosta tills de är mjuka rakt igenom. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda rödbetstärningar, solrosfrön, en pressad vitlöksklyfta, riven ost och ca 1 dl olja i en behållare som du kan stavmixa i. Mixa till en slät röra. Tillsätt ev mer olja och krydda med timjan och örtsalt.

Vi har fler pestorecept: rotselleripesto, rucolapesto, basilikapesto och grönkålspesto.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *