Det är alltid så himla gott med fikabröd med äpplen i. Här är ett favoritrecept på äppelmuffins med frosting.
Ingredienser till 20 muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2-3 äpplen
Kanel
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en bunke och blanda de torra ingredienserna, dvs mjöl, bakpulver , socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt smöret och 1 dl mjölk. Blanda väl med elvisp tills det blir en grynig smet. Vispa i resten av mjölken tillsammans med äggen. Fyll muffinsformar till max 2/3. Skala och skär äpplena i små kuber. Lägg äppelbitarna i en liten skål och krydda över kanel. Blanda runt så att alla sidorna på äppelkuberna blir kanelbruna. Fördela kuberna i muffinsformarna ovan på smeten. Tryck ner dem något i smeten.
Grädda i ugnen i cirka 20-25 min. Ställ plåten i mitten.
Under gräddningen blandas frostingen. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp. Fördela frostingen med sprits ovanpå alla äppelmuffins när den svalnat.
Theres Lundén
Lämna ett svar