Min mammas sambo Conny brukar skiva potatisen innan den tillagas i ugnen. Skivorna kan ätas så fort de är mjuka rakt igenom eller så kan man vänta tills potatisen fått lite färg och är knaprig. Här hemma har denna typ av potatis fått namnet Connypotatis. Det blir mer effektfullt ifall man använder potatis i olika färger.
Ingredienser
ca 3-4 normalstora potatisar per person
rapsolja
örtsalt
färsk timjan
Gör så här: Sätt igen på 225 grader. Tvätta potatisen, men skala inte. Skiva potatisen tunt och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda rikligt med örtsalt och stänk över rapsolja. Sätt in plåten i ugnen någonstans i mitten. Vänd gärna på alla skivor en gång under tillagningen. När de är mjuka eller något gyllengula är de klara att serveras. Strö över rikligt med färsk timjan över potatisen innan serveringen.
Theres Lundén
Lämna ett svar