Sallad med avokado, tomat och mozzarella

Varma sommardagar passar det bra med en sallad till lunch. Just nu har vi lite extra lyxig basilikaolja hemma och även granatäppelvinäger, vilket gör vinägretten väldigt musik och smakrik. Har man inte dessa smaker hemma, går det bra med någon annan fruktig vinäger och en klick pesto i olivoljan.

Ingredienser

2 tomater
1 rödlök
1 avokado
Sallad
Några nävar färsk basilika
Örtsalt
1, 5 msk basilikaolja (går bra med olivolja och någon matsked pesto)
1 msk granatäppelvinäger (går bra med annan röd vinäger)
2 nävar pumpafrön
1 dl grovriven parmesan
1 fpk mozzarellabollar

Gör så här: Blanda olja, vinäger och örtsalt i en stor skål. Vänd ner avokado- och tomatbitar, finstrimlad rödlök, sallat, mozzarellabollar och basilika. Blanda väl. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Grovriv parmesan. Lägg upp salladen på ett uppläggningsfat och strö över parmesanen och pumpakärnorna.

Tips!
Ät salladen till något grillat eller blanda i kall pasta, så blir den lite matigare.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *