Varma sommardagar passar det bra med en sallad till lunch. Just nu har vi lite extra lyxig basilikaolja hemma och även granatäppelvinäger, vilket gör vinägretten väldigt musik och smakrik. Har man inte dessa smaker hemma, går det bra med någon annan fruktig vinäger och en klick pesto i olivoljan.
Ingredienser
2 tomater
1 rödlök
1 avokado
Sallad
Några nävar färsk basilika
Örtsalt
1, 5 msk basilikaolja (går bra med olivolja och någon matsked pesto)
1 msk granatäppelvinäger (går bra med annan röd vinäger)
2 nävar pumpafrön
1 dl grovriven parmesan
1 fpk mozzarellabollar
Gör så här: Blanda olja, vinäger och örtsalt i en stor skål. Vänd ner avokado- och tomatbitar, finstrimlad rödlök, sallat, mozzarellabollar och basilika. Blanda väl. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Grovriv parmesan. Lägg upp salladen på ett uppläggningsfat och strö över parmesanen och pumpakärnorna.
Tips!
Ät salladen till något grillat eller blanda i kall pasta, så blir den lite matigare.
Theres Lundén
Lämna ett svar