Din varukorg är för närvarande tom!
Toras paprikapasta med kantareller

När Tora ska laga egen mat blir det ofta en lyxig pastarätt med gräddig paprikasås, även kallad paprikapasta hos oss. Om hösten när våra svampkorgar blir fyllda med kantareller händer det att även lite svamp vänds ner i såsen. Otroligt gott!
Ingredienser 2-3 personer
- Pasta + ev en kopp pastavatten
- 2 – 2,5 dl grädde
- 1 paprika, helst grön eller röd
- 1 liten rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 buljongtärning
- salt och peppar
- några dl rensade kantareller
- smör eller olja till stekning
- finhackad persilja till garnering
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med ett par minuter. Skär paprika och rödlök i mindre bitar, finhacka vitlöksklyftan. Fräs grönsakerna på låg värme i lite olja. När paprikan verkar mjuk, tillsätter man buljong och grädde. Låt puttra tills konsistensen är krämig. Rensa och stek kantarellerna i smör eller olja i en egen stekpanna.
När pastan är klar, dvs har kokat några minuter kortare än anvisningen, fyller man en kopp med pasta vatten innan man häller av allt pastavatten. Därefter blandar man pasta, gräddsås och hälften av kantarellerna väl i antingen gräddsås-stekpannan eller i pastakastrullen. Späd med pastavatten och låt koka någon minut så att pastan blir klar. Pastavattnet kan vara ganska salt, så smaka av innan du saltar mer. Peppra gärna med rikligt med nymalen svartpeppar. Servera direkt och garnera med resterande kantareller och gärna finhackad persilja.
Tips!
Riv i någon god ost i såsen eller stör riven ost ovanpå pastan vid serveringen.
Recepttips på andra härliga pastarätter:
- Vår mustiga vegofärssås till pasta
- Cannelloni – på egen pastadeg med krämig fyllning
- Pastasallad deluxe
- Tomatpasta med mozzarella
- Svartkålspasta
- Broccolipasta med ostsås
- Pastasås med linser och pesto
Theres Lundén & Tora Wätterbäck


Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar