Sista skörden från Takfarmen denna säsong

I måndags när jag tittade till de plantor som finns kvar på Takfarmen så bestämde jag mig. Jag måste plocka av alla resterande omogna chilifrukter innan kylan kommer och dräper dem. I helgen när vi var vid stugan möttes jag av en frysdödad Rocoto Canario och detta skyndade på mitt beslut. Även om man faktiskt har så att det både räcker och blir över så är det en sådan förskräcklig syn att möta sina underbara plantor med frukter demolerade av kylan. Det blev hör och häpna 2,5 kg omogna Mini Bonnet, Rocoto Largo och Aji Pineapple. Senare på kvällen skickade Christoffer ett sms att han plockat av 190 chilifrukter. Ca 1500 frukter har det blivit i år på 9 plantor.

Den frysdödade Rocoto Canarion. Jag sådde den här från frön i januari med en förhoppning om att skapa en gul chilisås med svarta kärnor. Jag hade bilden klar för mitt inre och såsen var fantastisk vacker. Men det blev inte så, den hann aldrig med att ge några mogna frukter.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Sista skörden från Takfarmen denna säsong”

  1. Hej! Har du några tips/recept som man kan använda grön omogen chili till? Har rensat ur det sista ur mitt växthus och plockat in mina rocoto som inte blev ber än just gröna i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *