Kallbänk del 2
Det börjar vakna till i sålådorna som vi ställde ut i februari. En del frön behöver stratifieras, dvs utsättas för omväxlande värme och kyla för att kunna gro. Fröna har nämligen…
”Tiny Tiger” visade sig redan som liten att den var kraftfull.
Tomatplantan till vänster är en ”Tiny Tiger” och den till höger är en ”San Marzano” som mår förhållandevis bra. Jag älskar sättet som ”Tiny Tiger” växer på. Kompakt, kraftfull…
Alpin Klematis på gång
I vår trädgård har Johannes för ett antal år sedan sått två klematisar som klättarar och näst intill bildar buskar. Det är Alpina sorter med blå och vita blommor. I…
Rabarber – Rotsticklingar så här gör du
Man kan så rabarber från frö, men det går också bra att ta rotsticklingar från en redan etablerad planta. Så här brukar jag göra: Från att ha varit små anonyma…
Ett stadsodlingsprojekt tar sin början. Del 1
Vi har inlett ett samarbete med Gröna Mimer, vilket är ett projekt som uppmanar hyresgäster att tillsammans odla och få trädgårdarna att blomstra. Det innebär vi kommer att få mer…
Bokashi kökskompostering. Del 1
Ett nytt sätt att göra jord av ditt matavfall Tack vare vår vän Andreas testar vi ett nytt sätt att kompostera vårt matavfall. Tekniken heter Bokashi och bygger på att…
Baba ganoush
När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra, libanesiska Baba Ganoush. Den passar bra som kall sås till grillat, falafel, vegebiffar mm, men även på ett…
Pastasallad på en kvart
Verkligen en enkel och fantastisk god pastasallad. Passar perfekt som ett tillbehör till något grillat eller som picknickmat. 25
Del 2. Fläderbusken
Efter att ha haft slicklingarna ute på balkongen i två veckor upptäckte jag knoppar i alla pinnarna. Se och läs om Del 1 Fläderbusken Johannes Wätterbäck
Broccolisoppa
I våra odlingar formligen sprutar det med broccolibuketter från sommar till sen höst. Vi spar överflödig broccoli i frysen och kan under hela året äta av egen broccoli. Det här…
Broccoligratäng med potatis och halloumi
Inte förrän på högstadiet då vi hade hemkunskap lärde jag mig att äta (och älska) broccoligratäng. Till denna gratäng äter vi oftast stekt halloumi. Ingredienser 4 personer Potatis 1-2…
Del 1. Fläderbusken
I somras skördade jag både fläderblommor och sedan bär från en stor Fläderbuske utanför mitt arbete. Jag gjorde tre olika slags safter och fick för mig att försöka ta…
Här kan du önska innehåll till Farbror Grön Premium
Då och då kommer vi ta oss an något av förslagen och skriva en artikel kring ämnet!