Baba ganoush

Baba ganoush

När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra,  libanesiska Baba Ganoush. Den passar bra som kall sås till grillat, falafel, vegebiffar mm, men även på ett nybakat bröd.

Ingredienser
3-4 auberginer
1 msk tahini (alwadi)
½ pressad citron
1-3 tsk malen spiskummin
1-2 vitlöksklyftor
salt
3 msk olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Dela auberginen på längden. Lägg med snittytan ner på en oljad plåt. Ugnsbaka i ca 15-25 minuter beroende på hur brända man vill ha dem. Låt svalna och gröpa sedan ur innanmätet med en sked. Mosa det fint med en gaffel. Blanda moset med pressad citron, flytande tahini, vitlök, spiskummin, salt och olja. Servera kylskåpskall.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *