Ett stadsodlingsprojekt tar sin början. Del 1

Vi har  inlett ett samarbete med Gröna Mimer, vilket är ett projekt som uppmanar hyresgäster att tillsammans odla och få trädgårdarna att blomstra. Det innebär vi kommer att få mer inflytande över vår trädgård runt huset.
Jag  blev varse om detta projekt på en föreläsning i Mimers regi och tog kontakt med Mimers egen trädgårdsmästare Inga och frågade på vilket sätt vi kunde gå till väga. Hon berättade att Mimer bidrar med material som växter, jord, redskap mm och hyresgästerna gör arbetet. De krav Mimer har på sådana projekt är att det är flera hyresgäster i en fastighet som odlar tillsammans och i vårt hus verkar det som att alla 6 familjer på olika sätt vill vara delaktiga.
 
Kontakten mellan Inga och mig intensifierades under vinterns kallaste månader och idéer och lösningar diskuterades. Vi har träffats flera gånger och spånat idéer om vår trädgård och i slutet av mars så begav vi oss iväg för att skaffa material. En idé som vi bestämt oss för är att prova odla grönsaker i 4 pallkragar och bygga ett större trädgårdsland. Vi har fått låna 6st sk Eartboxes av Mimer för att odla tomater i. I 2 av dem använder vi bokashi-kompost, i två ska vi testa att gödselvattna med EM substrat och i 2 ska vi enbart odla enligt earthboxes egna instruktioner.
 
 
Johannes Wätterbäck

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Ett stadsodlingsprojekt tar sin början. Del 1”

  1. […] inlägg från begynnelsen: Ett stadsodlingsprojekt tar sin början, Årskrönika odlings- och matlagningsåret 2012, Äppelträd från kärna del 1, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *