Vå gemensamma kraft med skötsel och vattning under sommaren börjar nu ge frukt. Det känns ju fantastiskt. Varje gång man kommer till Prästgatan-odlingen upptäcker man ett nytt fruktämne eller blommor. Flera av grönsakerna vi odlar kan börja skördas så smått.
En annan rolig sak med odlingen är att den väcker ett sådant stort intresse. Förbipasserande stannar ofta till och tittar, frågar och ibland får de sig en rundvisning bland grödorna. De tycker att det är ett fantastiskt initiativ och vi hoppas såklart att vi blir fler stadsodlare här i Västerås.
Den här auberginesortern ger smala avlånga frukter. Både väldigt god och dekorativ. Dessutom är den inte lika stor som ”vanlig” aubergine och passar således väldigt bra när man inte behöver så mycket aubergine i sin mat. Jag brukar skiva upp en frukt, fräsa den i olja med vitlök och därefter göra omelett.
Mest uppmärksammand blir nog den är slingrande Malabarspenaten. Vi har den också i vårt vardagsfönster. Där är växten mer grön och bladen större. Men här där den får sol större delen av dagen blir den mer kompakt med härligt purpurfärgade stjälkar. De som kommer förbi tycker att den är så snygg och att den kan ätas gör växten ännu mer omtyckt. Bladen är ganska köttiga och de kan ätas som vanlig spenat.
Här nedan finns bilder på lite annat som också börjar bli skördeklart.
Johannes Wätterbäck
Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.
Dags för kurs? Vinterns kurser närmar sig och nu är det rätt tid att ladda för nästa säsong! Den 8 /12 är det dags för Göteborg och den 15/12 i Stockholm Även Färnahelgen… Läs mer: Kurs i Göteborg, Stockholm och Skinnskatteberg
Visst kan man göra tacosås utan att koka såsen först, och där man odlat alla ingredienser själv, både på egen tomatsås och krossade tomater på burk eller tetra. Den här såsen förvånade alla… Läs mer: Tacosås du inte behöver koka
Varför har vi så många tomater på hösten? Är det inte på sommaren man skördar de solmogna frukterna? Ja, det beror dels på vilken drömbild man har och på var man bor när… Läs mer: Varför har vi så många tomater på hösten?
Oavsett vilken årstid det är vill vi ha kläder som sitter skönt och som sitter bra. Den här artikeln gör vi tillsammans med Operose vars kläder vi använt de senaste 10 åren och som är… Läs mer: Höst i trädgården med Operose arbetskläder
Just nu är det en fantastisk tid att skörda jordärtskockor. När man tröttnat på jordärtskockssoppa kan man testa att syra jordärtskockor. Det är fantastiskt gott! Smaken av syrade jordärtskockor är mild, syrlig och… Läs mer: Syra jordärtskockor – enkelt och gott
Under vår mörka vinter i Skandinavien är det inte helt fel att skaffa sig färska bladgrönsaker på egen hand genom att odla inomhus. Vi brukar göra på två sätt, antingen odlar vi i… Läs mer: Odla bladgrönsaker inomhus
Hej, så glad att jag hittade hit och ännu gladare blir jag om du tittar in på min blogg och säger vad du vet om mina auberginer???? Vilken växtkraft det är hos dig! Ser verkligen fint ut. /Lotta
Lämna ett svar