Prästgatan vi kan börja skörda så smått

Auberginen Green Apple är en ljus aubergin.

 Vå gemensamma kraft med skötsel och vattning under sommaren börjar nu ge frukt. Det känns ju fantastiskt. Varje gång man kommer till Prästgatan-odlingen upptäcker man ett nytt fruktämne eller blommor. Flera av grönsakerna vi odlar kan börja skördas så smått.
En annan rolig sak med odlingen är att den väcker ett sådant stort intresse. Förbipasserande stannar ofta till och tittar, frågar och ibland får de sig en rundvisning bland grödorna. De tycker att det är ett fantastiskt initiativ och vi hoppas såklart att vi blir fler stadsodlare här i Västerås.

Auberginen Farmers Long

Den här auberginesortern ger smala avlånga frukter. Både väldigt god och dekorativ. Dessutom är den inte lika stor som “vanlig” aubergine och passar således väldigt bra när man inte behöver så mycket aubergine i sin mat. Jag brukar skiva upp en frukt, fräsa den i olja med vitlök och därefter göra omelett.

 

Malabarspenat

Mest uppmärksammand blir nog den är slingrande Malabarspenaten. Vi har den också i vårt vardagsfönster. Där är växten mer grön och bladen större. Men här där den får sol större delen av dagen blir den mer kompakt med härligt purpurfärgade stjälkar. De som kommer förbi tycker att den är så snygg och att den kan ätas gör växten ännu mer omtyckt. Bladen är ganska köttiga och de kan ätas som vanlig spenat.

Här nedan finns bilder på lite annat som också börjar bli skördeklart.

Johannes Wätterbäck

Tomaten Pixie Stripe

 

Chilin Pimientos De Padron

Chilin Habanero Lemon 


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.
2 Comments

  1. Hej, så glad att jag hittade hit och ännu gladare blir jag om du tittar in på min blogg och säger vad du vet om mina auberginer???? Vilken växtkraft det är hos dig! Ser verkligen fint ut.
    /Lotta

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *