Potatissallader kan man variera i det oändliga. Man kan i princip ta det man har i kylen eller trädgårdslandet. Ett måste är dock en god vinägrett. Att krydda den med dijonsenap och vitlök brukar nästan alltid bli lyckosamt.
Ingredienser
Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1½ dl rapsolja
1-2 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Örtsalt
Salladen:
1 kg fast potatis, gärna Cerie
1 litet färskt kålhuvud eller ½ vitkålshuvud
2-3 morötter
1 liten röd lök
Tamarikryddade mandlar
Gör så här: Koka potatisen och låten den svalna. Bland ingredienserna till vinägretten. Skär kålen i bitar och separera varje blad. Finhacka löken. Skär tunna slantar av morötterna. Det blir särskilt fint om de skärs på snedden. Blanda salladen och ös över vinägretten. Det ska var a mycket vinägrett för då bli kålen mjuk och god. Låt salladen stå någon timmer och suga åt sig vinägretten. Blanda runt då och då.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar