Potatissallad med morot och vitkål

Potatissallad kål morötter Farbror Grön

Potatissallader kan man variera i det oändliga. Man kan i princip ta det man har i kylen eller trädgårdslandet. Ett måste är dock en god vinägrett. Att krydda den med dijonsenap och vitlök brukar nästan alltid bli lyckosamt.

Ingredienser
Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1½ dl rapsolja
1-2 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Örtsalt

Salladen:
1 kg fast potatis, gärna Cerie
1 litet färskt kålhuvud eller ½ vitkålshuvud
2-3 morötter
1 liten röd lök
Tamarikryddade mandlar

Gör så här: Koka potatisen och låten den svalna. Bland ingredienserna till vinägretten. Skär kålen i bitar och separera varje blad. Finhacka löken. Skär tunna slantar av morötterna. Det blir särskilt fint om de skärs på snedden. Blanda salladen och ös över vinägretten. Det ska var a mycket vinägrett för då bli kålen mjuk och god. Låt salladen stå någon timmer och suga åt sig vinägretten. Blanda runt då och då.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *