Din varukorg är för närvarande tom!
Picklade rädisor
Det är roligt att göra olika inläggningar och lagra grönsaker. Picklade rädisor blir supergoda i en 1-2-3-lag och kan tas fram och avnjutas som tillbehör till en middag eller pålägg på en smörgås.
Ingredienser till en liten burk
- 10-12 rädisor
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten eller något mer ifall man tycker det bli för mycket ättikssmak.
- en nypa salt
Gör så här: Skölj rädisorna väl så att alla eventuella jordpartiklar försvinner. Skiva rädisorna så tunt som det går, använd gärna mandolin. Lägg skivorna i en burk. Koka upp ättika, socker, salt och vatten. Låt lagen svalna och häll den sedan över rädisskivorna. Stäng locket och låt stå kylskåpet några timmar före servering. En burk med picklade rädisor håller sig säkert i flera i månader i kylskåpet. Men för oss är de slut efter någon vecka.
Att lägga in grönsaker är gott och enkelt. Här kommer några fler recept på picklade grönsaker: Picklad kålrabbi, picklad rödlök.
Theres Lundén
Att pickla rädisor är ett bra sätt att lagra dem.
Våra senaste inlägg
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
- Skörda basilika hela sommarenBasilika är en av våra mest älskade örter – doftande, smakrik och oumbärlig i allt från pesto till pasta. Med rätt knep kan du skörda basilika i mängder hela sommaren. Här får du… Läs mer: Skörda basilika hela sommaren
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
3 svar till ”Picklade rädisor”
Nu har jag gjort min första omgång picklade rädisor. Smakar riktigt bra även om rädisornas ”bett” försvinner. Men jag funderar på en sak: lukten! Ska det verkligen lukta fis (ursäkta mitt drastiska ordval…) eller har jag gjort något tokigt?
Om det smakar gott är det ingen fara. Rädisor är ju släkt med kål och kål kan ju ha en stark doft ibland.
Hade tänkt ge bort en burk till svärmor men är lite oroad för hennes reaktion när hon öppnar den (å andra sidan äter hon surströmming som ju inte luktar mumma det heller). Mer till oss istället! För det är en strykande åtgång.
Lämna ett svar