Din varukorg är för närvarande tom!
Picklade rädisor
Det är roligt att göra olika inläggningar och lagra grönsaker. Picklade rädisor blir supergoda i en 1-2-3-lag och kan tas fram och avnjutas som tillbehör till en middag eller pålägg på en smörgås.
Ingredienser till en liten burk
- 10-12 rädisor
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten eller något mer ifall man tycker det bli för mycket ättikssmak.
- en nypa salt
Gör så här: Skölj rädisorna väl så att alla eventuella jordpartiklar försvinner. Skiva rädisorna så tunt som det går, använd gärna mandolin. Lägg skivorna i en burk. Koka upp ättika, socker, salt och vatten. Låt lagen svalna och häll den sedan över rädisskivorna. Stäng locket och låt stå kylskåpet några timmar före servering. En burk med picklade rädisor håller sig säkert i flera i månader i kylskåpet. Men för oss är de slut efter någon vecka.
Att lägga in grönsaker är gott och enkelt. Här kommer några fler recept på picklade grönsaker: Picklad kålrabbi, picklad rödlök.
Theres Lundén
Att pickla rädisor är ett bra sätt att lagra dem.
Våra senaste inlägg
- Hjälp – broccolin blommar!Det kan kännas som en stor besvikelse om man upptäcker att broccolin blommar. Här berättar vi om hur du kan undvika blomning och vad du ska göra om blomningen redan är ett faktum.… Läs mer: Hjälp – broccolin blommar!
- Falafel med broccoli, persilja och korianderVi brukar göra supergod falafel på vår egenodlade broccoli som hela familjen äter med glädje. I år testar vi detta recept på ett nytt sätt. I stället för att fritera de underbara skapelserna… Läs mer: Falafel med broccoli, persilja och koriander
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
3 svar till ”Picklade rädisor”
Nu har jag gjort min första omgång picklade rädisor. Smakar riktigt bra även om rädisornas ”bett” försvinner. Men jag funderar på en sak: lukten! Ska det verkligen lukta fis (ursäkta mitt drastiska ordval…) eller har jag gjort något tokigt?
Om det smakar gott är det ingen fara. Rädisor är ju släkt med kål och kål kan ju ha en stark doft ibland.
Hade tänkt ge bort en burk till svärmor men är lite oroad för hennes reaktion när hon öppnar den (å andra sidan äter hon surströmming som ju inte luktar mumma det heller). Mer till oss istället! För det är en strykande åtgång.
Lämna ett svar