Det är roligt att göra olika inläggningar och lagra grönsaker. Picklade rädisor blir supergoda i en 1-2-3-lag och kan tas fram och avnjutas som tillbehör till en middag eller pålägg på en smörgås.
Ingredienser till en liten burk
- 10-12 rädisor
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten eller något mer ifall man tycker det bli för mycket ättikssmak.
- en nypa salt
Gör så här: Skölj rädisorna väl så att alla eventuella jordpartiklar försvinner. Skiva rädisorna så tunt som det går, använd gärna mandolin. Lägg skivorna i en burk. Koka upp ättika, socker, salt och vatten. Låt lagen svalna och häll den sedan över rädisskivorna. Stäng locket och låt stå kylskåpet några timmar före servering. En burk med picklade rädisor håller sig säkert i flera i månader i kylskåpet. Men för oss är de slut efter någon vecka.
Att lägga in grönsaker är gott och enkelt. Här kommer några fler recept på picklade grönsaker: Picklad kålrabbi, picklad rödlök.
Theres Lundén
Att pickla rädisor är ett bra sätt att lagra dem.
Lämna ett svar