Din varukorg är för närvarande tom!
Picklade rädisor
Det är roligt att göra olika inläggningar och lagra grönsaker. Picklade rädisor blir supergoda i en 1-2-3-lag och kan tas fram och avnjutas som tillbehör till en middag eller pålägg på en smörgås.
Ingredienser till en liten burk
- 10-12 rädisor
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten eller något mer ifall man tycker det bli för mycket ättikssmak.
- en nypa salt
Gör så här: Skölj rädisorna väl så att alla eventuella jordpartiklar försvinner. Skiva rädisorna så tunt som det går, använd gärna mandolin. Lägg skivorna i en burk. Koka upp ättika, socker, salt och vatten. Låt lagen svalna och häll den sedan över rädisskivorna. Stäng locket och låt stå kylskåpet några timmar före servering. En burk med picklade rädisor håller sig säkert i flera i månader i kylskåpet. Men för oss är de slut efter någon vecka.
Att lägga in grönsaker är gott och enkelt. Här kommer några fler recept på picklade grönsaker: Picklad kålrabbi, picklad rödlök.
Theres Lundén
Att pickla rädisor är ett bra sätt att lagra dem.
Våra senaste inlägg
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
- Vad gör du med dina tomater?Vet du inte vad du ska göra med dina tomater? Här kommer en artikel med recept på tomatprodukter för dig som gillar att leka länge och väl med dina grödor i köket. Sätt… Läs mer: Vad gör du med dina tomater?
- Vinterns kurser med Farbror GrönNu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Vinterns kurser med Farbror Grön
- Smart skördetips för morötter som växer tättVäxer dina morötter väldigt tätt? Här berättar vi om ett smart tips för tätväxande morötter som både ger mer plats och fin skörd. Morotsfrön är otroligt små, och alla som har sått egna… Läs mer: Smart skördetips för morötter som växer tätt
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
3 svar till ”Picklade rädisor”
Nu har jag gjort min första omgång picklade rädisor. Smakar riktigt bra även om rädisornas ”bett” försvinner. Men jag funderar på en sak: lukten! Ska det verkligen lukta fis (ursäkta mitt drastiska ordval…) eller har jag gjort något tokigt?
Om det smakar gott är det ingen fara. Rädisor är ju släkt med kål och kål kan ju ha en stark doft ibland.
Hade tänkt ge bort en burk till svärmor men är lite oroad för hennes reaktion när hon öppnar den (å andra sidan äter hon surströmming som ju inte luktar mumma det heller). Mer till oss istället! För det är en strykande åtgång.
Lämna ett svar