Din varukorg är för närvarande tom!
Picklad kålrabbi
Ibland tycker jag att den supersnygga grönsaken kålrabbi är lite svår att använda i köket. Den är ganska god ugnsbakad i stavar, som ingrediens i en gryta eller gratinerad med parmesan. Men allra godast är den färsk, tycker jag , i skivor.
Med picklad kålrabbi bevaras den färska krispigheten och det söta i lagen gör kålrabbin till ett läckert tillbehör till vilken middag som helst.
Ingredienser
1-2 kålrabbi
Lag:
1 del ättikssprit (12%), tex 1 dl
2 delar strösocker, tex 2 dl
3 delar vatten, tex 3 dl
någon nypa salt
Gör så här: Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp, rör om så att allt socker löser sig. Låt lagen svalna medan du skär kålrabbin tunt, gärna med mandolin. Lägg kålrabbiskivorna i en ren glasburk och häll över lagen. Låt stå en timme i kylskåpet innan servering.
Picklad kålrabbi kan förvaras i kylskåp i flera månader.
När man ändå håller på att pickla kålrabbi, kan man även passa på att pickla andra grönsaker. Vi brukar ofta göra picklad rödlök till våra halloumiburgare.
Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
3 svar till ”Picklad kålrabbi”
Odlar kålrabbi för första gången! Så skoj nu när de snart kan skördas. Men jag undrar: ska jag skala rabbin innan jag skivar dom? Mvh/BrittaJ
Det blir oftast godast
/Johannes
[…] Picklad kålrabbi […]
Lämna ett svar