Chaisnittar

Det här är en i grunden modifierad kolakaka med smak av kanel och kardemumma. En perfekt kafferepskaka, alltså en av de sju, och en kaka som våra barn ofta vill...

Chokladmaränger

När vi har födelsedagskalas i vår familj, vill vi gärna frossa i kakor. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Ett extr...

Att odla med jorden

I den stora odlingsbädden i stadsodlingen har vi grävt ner 140 liter bokashikompost och täckt med ett lager lönnlöv. När man odlar ekologiskt, i synnerhet på fr...

Örtolja

Örtolja

Att laga sin egen örtolja är superenkelt. I det här fallet gav det en underbart kryddig olja som antagligen kommer att ta slut alldeles för tidigt. Att ringla e...

Vinbärskaka i långpanna

Denna vinbärskaka i långpanna är ett återkommande inslag på våra kalas i vår släkt. Denna härligt sega skapelse är fantastiskt god. De syrliga bären gör att det...

Plommonsylt

Det blev knappt några plommon på vårt plommonträd vid stugan i år. Men tack o lov så blev det sylt pga en grannes välvilja. Vi begav oss till grannen och fick p...

En stadsodling i Stockholm

  Mitt på söder ligger den,  Lena Israelssons stadsodling, som hon har tillsammans med sina grannar. Jag var på besök för att inspireras och lära mig mer o...

Surdegsbakelse

Den här efterrätten tar inte ens 10 minuter att slänga ihop, förutsatt att man har hemlagad jordgubb och rabarbersylt, styckfrysta smultron och en peppad vetesu...

Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra den klassiska ryska rödbetsoppan på vegetariskt vis. Odlar man även vitkål, lök och pepparrot känns ju soppan ...

Tacosås extra stark

  Jag ville göra något riktigt starkt, verkligen hett! Inte så där Svenskt lagom utan en sås som etsar sig fast i munnen och lämnar en berörd. En sås man a...

Oktober i stadsodlingen

  Trädgårdslanden och odlingsbäddarna går mot vinterdvalan. Vårt första odlingsår tillsammans  med grannarna börjar gå mot sitt slut. Men än finns mycket a...