Din varukorg är för närvarande tom!
Middag och prisutdelning blir av! Guldstänk!

Det blir Guldstänk! Dagen innan den stora middagen och prisutdelningen skulle ske i våras, blev det bestämt att stora folksamlingar skulle undvikas. Guldstänksgalan sköts på framtiden.
I vintras fick vi beskedet om att vi blivit nominerade till årets marknadsförare. En hisnande och smickrande utmärkelse tyckte och tycker vi. Gud så kul! Vi som liksom startade en blogg så där lite på en höft och började fotografera och skriva om det vi älskar att göra, odla och pyssla med mat. Så det kan bli om man gör det man älskar och aldrig ger upp tänkte vi. Det är väl så det är och vad vi försöker få våra barn att verkligen förstå. För de som aldrig ger upp händer det intressanta saker på vägen, för dem blir livet ett äventyr. Vi hade inga speciella planer för Farbror Grön, att vi skulle bli så och så stora osv.
Vi har låtit Farbror Grön växa lite kringelikrokigt och tycker att det viktigaste är att ha roligt. Samarbeten, möten, gemensamma aktiviteter och vårt arbete ska vara roligt och roligt för alla parter. Då flyter det på på ett bra sätt och man kan stå för det man gör. Vi jobbar fortfarande inte med några exakta mål om hur vi ska utvecklas eller till vad. Vi vill helt enkelt inte begränsa vår kreativitet till att följa en utstakad väg. Vägen rullas ut framför oss och om vi inte tycker att det ser så intressant ut, tar vi av vid nästa stig och fortsätter där. Det har fungerat för oss, vårt sätt att vara och tänka.
Guldstänk blir av
I juli fick vi besked om att en liten begränsad Guldstänksgala med max 50 personer ändå kommer att genomföras. Den 10 september kommer en nedbantad skara av människor träffas på Aros congress center i Västerås och delta i denna middag och ceremoni.
Det här är den första tillställningen vi närvarar vid sedan i februari så det känns extra festligt. Lite som en smak på en framtid vi många längtar efter och önskar. Så oavsett vem som vinner så känns det här som ett andningshål. Som första gången man sticker upp huvudet från coronadimman och kanske minns hur livet var och förhoppningsvis kan vara i framtiden.
Årets marknadsförare
På bilden nedanför kan ni läsa mer om varför vi har nominerats till årets marknadsförare. Vi blev så glada när vi fick reda på det här och oavsett hur det går den 10 september tar vi med oss att vi i Sveriges sjätte största stad ( Örebro försöker hela tiden ta den platsen) blivit utsedda till ett av de företag som kvalar in till att bli årets marknadsförare. Vi som för 10 år sedan inte ens hade en tanke på att bli företagare. Så det kan bli om man gör det man älskar att göra. Tack alla ni som röstade på oss i vintras!

Våra senaste inlägg
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
- Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igångNu blommar vallmon – och med det drar vår årliga ”vallmoteater” igång. Nya blommor gör entré varje dag, medan tidigare favoriter lämnar efter sig sina dekorativa fröställningar. Att njuta av vallmo som snittblommor… Läs mer: Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igång
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
6 svar till ”Middag och prisutdelning blir av! Guldstänk!”
Så roligt! Ni är så värda att FIRAS! Ni är sunda och naturliga; det allra bästa man kan vara i en tid med massor av skruvat och konstlat. Fortsätt att vara er själva! Ni är bara bäst! Ja, i h så kunniga!!!
Tack 🙂
Heja och Bravo!!! Välförtjänt och välkommet! För mig betyder ni båda lugn och trevlig och framför allt saklig information på ett mycket tillgängligt sätt – utan tjafs och trendigt flörtande. Någon plan har uppenbarligen inte behövts, fortsätt så tack! 😀
Hälsar Sofia B i Skåne som håller tummarna.Tack, vad fint att höra. 🙂
Vad roligt att ni fick priset. Det är ni värda för alla tips och recept mm😊🌹
Tack 🙂
Lämna ett svar