Köpa plantor på nätet från Klostra.se

Klostra.se

Att köpa plantor på nätet, på Klostra.se, är ett smart drag för dig som vill utöka ditt bestånd av växter utan att behöva göra hela resan från frö till slutplantering. Anledningarna till att köpa färdiga plantor kan vara många. Man kanske inte har hunnit eller glömt bort att så, eller kanske inte har plats att förodla vissa växter. Ibland kan det även handla om att man vill ha några spännande plantor som är svåra att få tag på som frö som till exempel wasabi och sötpotatis.

I mitt fall kan inköp av plantor på nätet bero på alla ovan nämnda orsaker men också bekvämligheten att kunna klicka hem plantor som jag verkligen vet finns och inte åka på måfå till en butik och bli utan.

Den här artikeln gör vi i ett betalt samarbete tillsammans med klostra.se, ett företag vi handlat plantor av från nätet under flera år. Just nu erbjuder Klostra 10% rabatt på samtliga grönsaksplantor/ köksplantor fram till den 9 maj. Skriv in koden: Grön24 i rutan kupongkod när du kommer till kassan.

Klicka här för att komma till: Köksplantorna

Stort sortiment – en handelsträdgård på nätet

Klostra har ett stort sortiment av ätbara plantor till köksträdgården, både ettåriga och fleråriga. Allt från wasabi, sötpotatis, citronverbena, aubergine, jordgubbsplantor, olika kålsorter, kryddor, chili, paprika, kronärtskocka, melon, tomat med mera. Listan kan göras jättelång! Vi har testat flera med gott resultat. För oss som odlar över 90 % av våra grönsaker kallt är färdiga specifika grönsaksplantor som kräver värme under sin uppväxt ett bra komplement att skaffa som färdiga plantor. När vi köper sådana plantor slipper vi rumstera om med odlingsbrickor och växtbelysning inomhus.

Klostra.se är en handelsträdgård på nätet. Förutom deras stora sortiment av plantor av grönsaker, blommor och perenner kan man botanisera bland ett gäng fröerknölarsparrisrötter och dahlior. Hemsidan har ett flertal intressanta detaljer för oss odlare. Man kan bevaka sorter som är slut för tillfället, eller som inte kommit in än för säsong. Man skriver enkelt in sin mailadress och får sedan ett mail när plantan, knölen, sticklingen, roten eller fröet finns i lager.

När man beställer växter på Klostra.se kan man styra vilken vecka man vill ha varorna levererade så att man kan sikta in leveransen till just den tiden då man har tid att ta emot dem. En kul grej är att plastemballaget är gjort av återvunna petflaskor

Två växter från klostra som imponerat

Wasabi (Eutrema japonicum) är precis som det låter, den fleråriga dyrgripen som används till sushi. Mephisto Green som sorten som Klostra har klarar nordiskt klimat, alltså alla årstider, ner till – 20 grader hos oss vissa veckor. Wasabi förökas från sticklingar så vill man ha den i sin odling behöver man således skaffa sig en eller ett par en plantor. När man väl fått plantan att trivas i sin trädgård, vilket är relativt lätt om man sätter den i halvskugga, ser till att vattna ofta och ge den lite näring då och då. Läs mer om Wasabi på farbrorgron.se: Wasabi – en lång resa från dröm till skörd

Klicka här för att komma till Klostra.se: Wasabi

Sötpotatis (Ipomoea batatas)är som man kan utläsa av det latinska namnet inte en ”traditionell” potatisväxt utan tillhör släktet Ipomomea där du också hittar blomman för dagen. Den växer på samma sätt och blommar även med likartade blommor. Det finns många tips och trix på nätet om hur man kan får sötpotatisknölar från livsmedelsbutiken att börja gro och leva, men för att få tag på bra sorter att odla för egna knölar och för att få en skaplig skörd behöver man mer anpassade sorter.

På klostra.se finns det två sötpotatissorter att välja på, den traditionella Eratio orange och den purpurfärgade Eratio violet som äts på Okinawa där en av jordens äldsta befolkningar lever. Att odla tre plantor i en välgödslad pallkrage i odlingszon 2 i full sol kan ge 4 – 6 kg potatisar. Bered dig på att potatisarna inte finns under plantorna utan ofta ligger som i en klunga i ett hörn. OBS: Skördad sötpotatis behöver förvaras i rumstemperatur och håller då i flera månader, i kylen ruttnar de på 2 – 3 veckor. Tips på något gott att göra på knölarna: Gratinerad sötpotatis med fetaost och persilja

Klicka här för att komma till Klostra.se: Sötpotatis

Den här artikeln gör vi i ett betalt samarbete tillsammans med klostra.se, ett företag vi handlat plantor av från nätet under flera år. Just nu erbjuder Klostra 10% rabatt på samtliga grönsaksplantor/ köksplantor fram till den 9 maj. Skriv in koden: Grön24 i rutan kupongkod när du kommer till kassan.

Klicka här för att komma till: Köksplantorna

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

6 svar till ”Köpa plantor på nätet från Klostra.se”

 1. Profilbild för Kerstin Henriksson
  Kerstin Henriksson

  Härligt, Klostra har jag också handlat gm i många år – de har kvalite och är mycket serviceminds och har lätt att komma överens med.
  Rekommenderas varmt!

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack, kan bara instämma 🙂

 2. Profilbild för Bodil Palm
  Bodil Palm

  Tyvärr fungerade inte koden grön24 på klostra när jag skulle köpa pepparrot. Så det måste vara nåt fel.

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack för att du hör av dig om detta, de har fixat det på deras hemsida.

 3. Profilbild för Carina Douah
  Carina Douah

  Hej! Är Klostras frön o plantor svenskproducerade? Vilket företag transporterar plantorna? Med tanke på att vissa kan vara känsliga för kyla är väl inte PostNord att lita på. Mvh Carina

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Det allra enklaste är att du hör av dig till dem direkt och frågar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *