Köksträdgården på flera ställen

Grönsakslandet

 

I år har vi delat upp vårt grönsaksodlande på flera ställen. I landet som vi tidigare år har odlat i, har vi sått potatissorterna Amadine, Cherie och några groddade potatisar från kylskåpet bla Blue congo. Vi har också sått sockerärtor och dill.

 

Gurk- och Zucchinibädden

Detta land är under uppbyggnad. Ett av våra barns dopträd, Ingrid Marie, är beläget mitt i. Eftersom trädet inte kommer att må bra av att få jord upp på stammen har vi byggt en ram runt som skyddar jorden för att komma nära äppelträdet. Här planerar vi än så länge att odla zucchini och gurka. Materialet som vi ska odla i består av olika delar. Kompostjord från vår trädgårdskompost, jord från en rabatt som ska minskas ner, hästgödsel, ihopkrattade löv och biokol.

 

Pallkragar
Dessa odlingslådor har samma innehåll som gurk- och zucchinibädden. Här ska det bland annat odlas lök enligt Åke Truedssons sätt att odla. Han planterar flera hundra lökar och skördar varteftersom.
Johannes Wätterbäck

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *