Kantarellpasta

Äntligen är kantarellerna här. De senaste åren har vi struntat i att plocka och hamstrar dem. Vi tycker att de är godast färska och äter dem när det är säsong. Här har vi gjort en enkel kantarellpasta.

Ingredienser för 3-4 personer:
Valfri pasta
5 dl grädde
1/2 msk Grönsaksbuljongpulver
Salt
Ev en skvätt vitt vin
Riven lagrad ost, tex prästost
Kantareller
Smör till stekning
Persilja

 

Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka grädde med buljongpulver i en kastrull. Låt småputtra tills såsen tjocknat. Rör med visp lite då och då. Späd med en skvätt vin. Låt koka upp och krydda med salt. Tillsätt den rivna osten strax innan servering, så att den hinner smälta men inte koka fast i kastrullens botten.

Rensa och stek kantarellerna i smör. Låt de gärna få lite yta. Salta efter smak.

Servera pastan med ostsåsen och kantarellerna. Strö över rikligt med finhackad persilja.

Vi har flera pastarecept med ostsås som grund:
Svartkålspasta
Broccolipasta

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *