Kålsallad med rostade frön och rucola

Kålsallad med röd spetskål, rucola och rostade frön.

Vi älskar kålsallad av olika slag. Här är en variant med röd spetskål, rucola och rostade solros- och pumpafrön. En lite mer färgglad variant av pizzasallad.

Ingredienser

  • 1 helt eller halvt kålhuvud (800-900 gr) tex rödkål, spetskål eller vitkål
  • 2-3 matskedar solrosfrön och pumpafrön
  • En näve rucolablad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/4 dl äppelcidervinäger (eller annan vinäger)
  • ca 1 tsk dijonspenap
  • salt och peppar
  • ev lite salladslök eller lökblast, vi skivade i lite vitlöksblast

Gör så här: Rosta alla frön i en torr stekpanna. Ta från plattan när pumpafröna börja ge ifrån sig ljud, eller när solrosfröna får en lite gyllengul färg. Låt svalna. Blanda vinägretten, dvs olivolja, vinäger, senap, salt och peppar. Skär kålen i tunna strimlor med kniv, osthyvel eller på annat sätt. Blanda kål och vinägrett. Använd gärna händerna och massera in vingrätten i kålen. Smaka av så att den är tillräckligt salt. Ofta tar man för lite salt än vad som behövs. Blanda ner rucola, lökblast och de rostade fröna och servera! Det som blir över kan förvaras i kylskåp ett par dagar.

Andra recept på kålsallad: Sallad med vitkål, morot och gurka, Coleslaw med blomkål, Syra kål – så här gör du, Pizzasallad

Theres Lundén

Den röda spetskålen vi odlar heter Kalibos.

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *