Jorden har kommit och vi är laddade…

 

”Jag är i Västerås nu, går det bra att jag kommer?”, säger Lastbilschauffören i telefonen. Två dagar tidigare blev det och på en helt annan plats än beräknat…men nu är i alla fall jorden här och vi kan börja när som helst. En större lokal i vår källare har vi nu fått tillgång till för förvaring, förodling och eventuell samlingsplats.

 

Ikväll har vi haft vårt första möte hemma hos oss. Trädgårdmästaren Inga berättade för oss alla om Gröna Mimer och planer med vår trädgård. Vi berättade om våra planer och visade upp det som redan är införskaffat i odlingsväg.
Tillbehör: skottkärra, kratta, grep, spadar, handskar, vattenslang, 4 pallkragar att odla i, fiberduk, odlingslådor och miniväxthus för frön, virke till stor odlingsbädd, hinkar, vattenkannor, 6 st earthboxes med stativ, 8 säckar planteringsjord, algomin, hönsgödsel, kalk…
Växter: gul lök, röd lök, dill, persilja, rödbeta, squash, störbrytböna, skärböna, brytböna, sockerärta, druvgurka, plocksallad, rucolasallad, tomater, rabarber, solros…
Efter kaffe, te och weinerbröd kom vi fram till hur vi skulle arbeta och i helgen och i början av nästa vecka så börjar vi lassa jord och bygga odlingsbädden.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Jorden har kommit och vi är laddade…”

  1. Ordnar du studiebesök? Det verkar ju hur spännande som helst…

  2. En så'n massa jord. Det är tur att ni är fler som kan hjälpas åt att transportera den till rätt pallkrage 😉
    Det ska verkligen bli spännande att följa projektet. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *