Grön hummus med blandade örter

En skål med grön  hummus.

Röror av olika slag är något vi älskar i vår familj. Detta är en hummus med kikärtor som bas och hemodlade örter som kryddsättning. Den kan ätas som smörgåspålägg eller som tillbehör till en maträtt.

Ingredienser till 4 personer

  • 1 pkt kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 1 dl hackade örter tex basilika, persilja, gräslök, vinterkyndel, dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar

Gör så här: Häll av lagen som kikärtorna ligger i. Mixa alla ingredienser till en slät och jämn konsistens. Häll eventuellt i mer vatten om du vill ha hummusen lösare. Servera på stört eller låt den stå någon timme i kylskåpet. Äter man inte upp hummusen direkt brukar den hålla sig fin i kylskåpet i några dagar.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *